Delat: Programinstallation

Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 4 månader sedan.
Skapare
user-397878
Åskådare

Hej

Har nu installerat Virtualbox i min nyinköpta dator (Windows 10) I boxen har jag sedan installerat Windows XP Home Edition 32bitar. I detta har jag sedan installerat ett ritprogram AutoCad LT 2000 Hur skall jag förfara för att kunna hämta gamla dwg-filer från hårddisken i Windows 10. Jag har försökt följa installationsanvisningarna i nr: 5/2019 utan att lyckas.

Vad gör jag för fel?

Tacksam för råd

Bo Johansson

 

 

 

Det är inte säkert att du har gjort något fel, men jag skulle rekommendera att du testar en annan sak som liknar förfarandet på sid 63. I stället för att dela en cd-läsare skapar du en mapp på Windows 10-datorn som du har som delningsmapp. Starta sedan VirtualBox (inte den virtuella datorn utan programmet VirtualBox), markera din XP-dator och klicka på Shared folder. Där lägger du till mappen som du skapade.

Sedan startar dun din virtuella XP-dator, och när den har startat går du in i menyn Devices / Shared Folders / Shared Folders Settings och lägger till samma mapp även där. Om allting är gjort korrekt kommer allting som läggs i den mappen att vara tillgängligt på bägge datorerna.


user-397878
Åskådare

    Nu är problemet löst

    Tack för hjälp

    Skönt att det löste sig.

    Ämnet ’Delat: Programinstallation’ är stängt för nya svar.