Filemaker

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år sedan.
Skapare
milowa711428
Deltagare

Hej! Jag har en väldigt gammal version av Filemaker som bara funkar för XP. I det har jag ett par databaser bl a matrecept. Datorn håller inte i all evighet, men jag vill rädda mina register. Dagens Filemakerprogram för Windows 7 är väl dyrt att köpa för enbart det. Vet läsarna om det finns någon enklare lösning i vilken sökfunktioner på viss post finns? Helst användbar på flera plattformar.

Förstår jag dig rätt att databasen fungerar som den ska idag, så det är inte något egentligt fel, men du vill flytta/uppgradera databasen till en modernare miljö?


milowa711428
Deltagare

    Hej! Det stämmer, men helst om det är möjligt utan att behöva köpa ett program för bortåt 5 laxar och så kunna fortsätta bygga ut den också.

    Det är inte säkert att det finns en så enkel lösning att det bara är att ladda in ditt befintliga register i ett annat databasprogram, eftersom det kanske helt enkelt inte finns något databasprogram som är Filemaker-kompatibelt på det sättet. Risken finns att du måste gå omvägen att exportera registret i något annat format är Filemaker, och därefter skapa ett nytt register med det nya databasprogrammet, för att därefter importera ditt register.

    Men för att ens veta om den möjligheten existerar behöver du först ta reda på vilka format som din Filemaker kan exportera, för att därefter börja jaga ett nytt program som kan importera något av de format som Filemaker kan exportera.

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.