Fotoslate vill inte starta i nya datorn, win 10 pro 64 bitar

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 9 månader sedan.
Skapare
rune stenvall
Åskådare

Det utmärkta programmet för utskrifter av miniatyrer i valfri storlek går inte igång i nya datorn. Vad kan det bero på?

Mvh Rune

Har du lite mer information om programmet, så att jag vet att det är samma program vi pratar om? Är det Fotoslate från ACDSee du tänker på eller är det något annat program? Får du något felmeddelande eller meddelande över huvud taget när du försöker starta programmet?


rune stenvall
Åskådare

    Hej.  Det är fotoslate från Acdsee som avses. Jag ser en ikon på skrivbordet när jag har installerat programmet. Ikonen är dock död och går ej att klicka igång. Kan det vara någon dll fil som måste till?

    Mvh Rune

     

    Det kan vara så att Fotoslate, med tanke på sin ålder, kanske inte längre är kompatibelt med Windows. Enligt supportsidan kom den senaste versionen sommaren 2010 och är officiellt bara kompatibel till och med Windows 7 Om du har uppdaterat Windows med vårens stora uppdatering som kom i maj kan det vara anledningen till att Fotoslate inte lägre fungerar.


    rune stenvall
    Åskådare

      Hej och tack för ditt svar. Problemet kvarstår dock. I min gamla dator hade jag också win 10 64 bitar och det fungerade, Den gamla datorn köptes dock med win 7 vilken senare uppgradeades.

      Mvh

      Rune

      När Windows uppdateras kan det hända att gamla program slutar fungera, så bara för att det har fungerat med en tidigare Windows 10 behöver det inte fungera efter en uppdatering. Ett alternativ kan ju vara att försöka installera programmet igen, ifall installationen misslyckades förra gången.


      rune stenvall
      Åskådare

        Tack för hjälpen. Problemet är ej löst, men jag tror att din analys är korrekt.

        Mvh

        Rune

        Är det några specifika funktioner i Fotoslate som då använder? Det borde finnas modernare alternativ, jag är skeptisk till att Fotoslate skulle vara så unikt att funktionerna inte finns någon annanstans.

        Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.