Fråga om "Kodningsprogramvara"

Inte löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 2 månader, 3 veckor sedan.
Skapare
user-339057
Åskådare

Jag tänker köpa Video Grabber Terratec och valet står mellan 2 typer, den ena har tillägget Kodningsprogramvara i sina funktioner utöver Magix Video-programmet. Vad innebär detta när jag ska överföra mina Videofiler? Är det ett PLUS vad gäller kvaliteten på överföringen eller är det ett tillägg för kommande redigering av filerna? Skillnaden i pris mellan apparaterna är 400:-. Tacksam för råd.

Vilka modeller är det som valet står mellan?


user-339057
Åskådare

  Det gäller Video Grabber Terratec G3 och Video Grabber Terratec AV350MX.

  Jag hittar ingenting på företagets webbplats om vad de skulle kunna vara för programvara så det är lite klurigt att svara på. Det låter som att det skulle kunna handla om ett paket med så kallade codecs, som i så fall skulle göra det möjligt att spara de inspelade filmerna i fler olika filmformat. Om så är fallet skulle det öka flexibiliteten när du ska spara filmerna, men om det redigeringsprogram som du tänker använda har stöd för de codecs som medföljer borde inte det paketet behövas.

  Annars verkar det inte vara så stor skillnad på de två enheterna, med undantag att G3 har minst en anslutningsmöjlighet extra (scart).


  user-339057
  Åskådare

   Jag har ställt frågan till säljaren Conrad men något svar har de inte inkommit med. Det är ju i deras presentation av varan som det talas om just Kodningsprogramvara i Terratec G3.  Jag har visst lyckats med att ”klura” till det för dem. Tack för dina försök hittills med att lösa det.

   Det kan vara så att det de kallar för kodningsprogramvara i all enkelhet syftar på programvaran som följer med, och att den person hos Conrad som har skrivit produktbeskrivningen har uttryckt sig på ett besynnerligt sätt. Men vi får se vad de svarar, det kan bli intressant. 🙂


   user-339057
   Åskådare

    Conrads tekniska support har nu svarat följande: both items are similar in functions     they differ mainly in the software that comes in delivery (e. g. Magix Video easy 3 Terratec Edition vs Magix Filme auf DVD Terratec Edition)  /  these software is capable to convert recorded video signals into a designated ”format” like DVD  /  therefore a lot of computing power is needed   /  software coding means that the hardware (which comes in delivery) contains no special ”chip” which can do this computing   /  so becauce of this the result (computing time) depends on the computing power of the used computer   /  this issue has no influence to the quality of the result.   (Jag är inte säker i engelskan och ser fram mot Forums hjälp).

    Om jag tolkar det de skriver rätt så innehåller ”burken” ingen hårdvara som utför bearbetningen av videosignalerna från analogt till digitalt, utan allt sådant görs med det medföljande programmet. Därför behövs det en hel del datorkraft och beroende på hur kraftfull datorn är tar det olika lång tid att genomföra arbetet. Det ska däremot inte ha någon påverkan på slutresultatet enligt den som har svarat.

    Det de kallar för kodningsprogramvara verkar helt enkelt bara vara det program som bearbetar de analoga signalerna till digitala som kan sparas på datorn.


    user-339057
    Åskådare

     Ja, då är ju egentligen ”burken” endast kopplingsdosa för in och utgångar. Tack för förklaringar och hjälp med att lösa detta.

     Det är så jag tolkar saken i alla fall.

     Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet