Gemensam familjekalender

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  Väktare 8 år, 11 månader sedan.
Skapare
Väktare
Deltagare

 

Vi har bärbar PC (W7), Ipad, Android och Iphone i famijen. Jag skulle vilja skapa en gemensam familjekalender i Outlook (2003) med synkning mellan enheterna. Jag vill bara synka kalendern; e-post och kontakter får inte synkas! Jag efterlyser tips och infallsvinklar kring detta och helst en pedagogisk beskrivning hur man gör. Dessutom tips hur man enkelt gör back-up på en sådan kalender.

 

Med risk för att vi pratar förbi varandra, skulle jag säga att idén att skapa en gemensam kalender i Outlook i bästa fall är osmidig, men troligtvis kommer det inte att fungera över huvud taget. Det du troligtvis kommer att behöva satsa på är någon form av molnlösning, undersök till exempel Gmail, Outlook.com och Office365. Sedan får alla som ska vara med och dela kalendern skapa ett personligt konto hos tjänsten, varvid den som skapar kalendern för dela den med övriga personer.

När du undersöker vad de olika tjänsterna har att erbjuda, kom ihåg att fundera över och i den mån det känns aktuellt, hur du vill att delningen ska fungera. Ska alla som delar kalendern kunna mata in nya poster, eller är det en person som ska vara ansvarig och de övriga bara kunna se kalenderposterna? Vilka enheter har program som har stöd för delade kalendrar? Innan du börjar leta efter rätt tjänst, se till att du vet vilka funktioner du vill ha och hur de ska användas.


Väktare
Deltagare

    Jag vill undvika molnlösning. Om något händer med molnservern så torde ju all inforation vara borta. Jag har sett att det finns synkningsvarianter för androider och jag har uppfattat det att så även är fallet för Apples produkter. Jag är övertygad om att det finns varianter som skulle kunna fungera som jag tänkt mig.

    Oulook har ju varianter där man kan se flera kalandrar parallellt så nog borde det finnas något system som jag vill ha.

    Det lär visserligen vara betydligt större risk att något händer med den lokala installationen än med en molntjänst (om man väljer någon av de etablerade tjänsterna vill säga). Att försöka knyta samman alla dina olika enheter till en gemensam lokal lösning, det betvivlar jag går att lösa på ett tillförlitligt sätt, men någon av de andra läsarna kanske har någon bra idé.


    vhartman
    Medlem

      Google kalender funkar utmärkt både på Telefonen, Tablet och pc:n


      Väktare
      Deltagare

        Hej

        Tack för svar. Jag antar att lagringen då sker respektive enhet och att ändring på en enhet kommer in i de övriga efterhand som de ansluter. 

        Hur säkerställer jag att bara kalendern och inte kontakterna ”far runt” mellan maskinerna?

        Klarar kalendern av att med färg eller på annat sätt särskilja flera användares resp. kalender?

        Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.