Google Maps

Inte löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 9 månader sedan.
Skapare
Mauri
Deltagare

Hej

Jag har ett konstigt problem med google maps. Använder jag min wifi så säger maps att jag inte har någon anslutning trots att jag har det. Surfen går för övrigt bra. Tar jag bort wifi och startar maps fungerar det som det ska. Installerade google maps go på försök och den gungerar med både wifi och 4g. Har uppdaterat maps så det är inte problemet. Skulle helst avinstallera den för att hämta in den igen, men det går inte eftersom den är förinstallerad. Vad beror detta på? Inget stort problem då jag är uanför min wifi men riktigt retfullt. Fungerade perfekt på min förra Samsung men inte på den nya Oneplus 8T. Har ni någon förklaring är jag tacksam.

Mauri

 

 

Det låter nästan som att det finns någon säkerhetsinställning som gör att positionering via WiFi inte fungerar. Är det likadant på alla WiFi eller är det bara med ditt?


Mauri
Deltagare

    Det är lika för alla wifi. Men varför går Maps Go?

     

    En väldigt bra fråga som jag bara kan gissa på – Maps Go är ”specialgjord” för att vara en mobil kart-app och skiljer sig en hel del rent tekniskt från vanliga Google Maps. Det kanske är så att Maps Go prioriterar uppkopplingar lite annorlunda och använder mobildata för positionering före WiFi-positionering, medan Maps prioriterar WiFi högre än mobilt. Men det är som sagt bara en gissning.

    En annan möjlighet är att en säkerhetsfunktion i telefonen, som jag var inne på tidigare, kanske är inställd på att skydda/blockera Maps men inte har samma inställning för Maps Go.


    Mauri
    Deltagare

      Hej och tack men jag får söka vidare på ev inställningar, som sagt inget stort problem men knepigt.

      Mauri


      Mauri
      Deltagare

        Hej igen

        Hittade felet. Gick in i inställningar, mitt wifi, dataanvändning via wifi, ner till maps . Där under var wifi inaktiverad. När jag avaktiverade den så fungerar det som det ska. Måste varit inaktiverad på maps hela tiden. Tack för god hjälp.

        Mauri

        Skönt att det löste sig.

        Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.