Hur bli av med sökmotorn Bing?

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 månader, 3 veckor sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Plötsligt har jag sökmotorn Bing som startsida i webbläsaren Edge. Jag har alltid haft Google som startsida. Nu har jag försökt att efter alla konstens regler byta ut Bing mot Google, men någonting gör att min dator är låst på Bing. Så jag får nu gå in på Bing och därefter söka efter Google… Jag har dessutom testat få bort ”låskoden” med hjälp av Malwarebytes men utan att det hjälpte. Hur gör jag? Den här ändringen fick jag med senaste Windows Update.

Att byta sökmotor i Edge är inte så svårt men ganska ologiskt.

Börja med att surfa till den sökmotor som du vill använda.

Klicka på de tre punkterna uppe till höger i Edge, klicka på Inställningar och därefter på Avancerat. I stycket Sökning i adressfältet klickar du på knappen Byt sökleverantör. Där kommer både den befintliga sökmotorn att finnas plus den sökmotor som du surfade till i första steget. Klicka på den du vill använda och sedan på knappen Ange som standard.


vernerulrik
Deltagare

  Nej, så enkelt är det inte; se min beskrivning ovan. Jag har alltså försökt, men när jag kommer till ”Ange som standard” fungerar det endast med Bing, inte med Google. Google är låst.

  Fler förslag, alltså!

  Använder du något säkerhetsprogram som låser möjligheterna att ändra inställningar i webbläsare?

  Eftersom det beskrivna sättet är det enda sättet att byta sökmotor är det troligtvis en av följande tre orsaker till att det inte fungerar:

  1. Ett säkerhetsprogram fungerar inte riktigt som det borde och blockerar även avsiktliga systeminställningar i webbläsaren.

  2. Ett sabotageprogram har infekterat datorn och blockerar förändringar i webbläsaren. Det som talar för mot detta är att det är standardinställningarna som är låsta, om det handlade om sabotageprogram borde det ha ändrats till någon otrevlig sökfunktion och sedan låsts.

  3. Systemfiler har gått sönder och gör att ändringarna inte fungerar eftersom filerna som tar hand om ändringarna. Då kan du behövs använda Systemfilsgranskaren för att reparera filerna.


  vernerulrik
  Deltagare

   Jag har hittat denna sida som behandlar problemet: How to remove Bing Search (Virus Removal Guide)

   Kan det vara något?

   https://malwaretips.com/blogs/remove-bing-search/

   Det låter som vettiga tips, och styrker att det kan handla om sabotageprogram. Det enda jag skulle vilja tillägga till de tipsen är att det vore bäst om du kan genomföra processen i felsäkert läge eftersom det gör det svårare för eventuella sabotageprogram att gömma sig i systemet.

   Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet