Hur välja bästa programmet?

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år sedan.
Skapare
Eberhard
Åskådare

I varje nummer av tidningen skriver Ni om bra, nyttiga program etc.

Jag har länge saknat lite information vad jag skall välja, jag kan ju

inte ha 3-4 stycken program som gör samma sak,i stort sett.

Mvh.

Ulf

En fullständigt relevant fråga som egentligen kokas ner till vad ”bäst” är. Nu kanske jag låter allmänt filosofisk, men vi har den rent objektiva delen men också den subjektiva delen. För att ta antivirusprogram som ett exempel (bara för att det är enklast att använda för att illustrera tankegången): vi har antivirusprogrammen A och B. A hejdar 98 procent av alla hot och B hejdar 75 procent. Där är det enkelt, det spelar ingen roll vad jag tycker, A är det jag ska använda oavsett vad jag personligen anser om programmet. Är det däremot handlar om exempelvis bildbehandlingsprogram är det klurigare. Där kanske A är objektivt bättre än B med fler funktioner och lägre systemkrav, men subjektivt kanske jag tycker att A är så ologiskt och har onödiga funktioner att jag ändå föredrar B fast A borde vara det bättre programmet.

Somliga tycker om gratisprogrammet LibreOffice medan andra hellre betalar några tior i månaden för att få Microsoft Word. Vilket är bäst? Det beror på vem du frågar.

Så för att försöka svara på din fråga, om dy har 3-4 program som gör i stort sett samma sak, strunta i vilket eller vilka som på pappret är bäst och behåll det eller de program som du trivs bäst med.

Ett annat alternativ, framför allt när det handlar om webbläsare, är att behålla allihop och använda dem för olika uppgifter.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.