Internet Explorer

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 2 månader sedan.
Skapare
mattisbacken
Deltagare

Glad i hågen försökte jag radera programmet Internet Explorer enligt schema i tidningen nr 2 2021. Men efter åtskilliga försök gav jag upp. Ruta 1 är ju enkel tänkte jag men ruta 2 var stört omöjlig och därmed kom jag inte längre. Vad gör jag för fel? En ledtråd kan vara att webbläsaren Bing dök upp, men den har jag aldrig använt.


Soltorpet6
Åskådare

    Jag avinstallerade också IE 11 efter att ha läst varningen i PC-tidningen. Då fick jag ett oväntat problem som jag först inte satte i samband med avinstallationen. När jag klickade på helt oskyldiga länkar från föreningar i min e-post så visades ett pop-upfönstermed texten ”Den här åtgärden hindras av organisationens principer”. Ett kryptiskt meddelande. Efter mycket letande lade jag tillbaka IE 11. Och då kunde jag läsa all länkinformation som tidigare! Jag använder Edge som webbläsare och outlook.com. Detta kan kanske vara en tankeställare om andra råkar ut för samma problem. Jag använder inte IE längre och tänkte därför ta bort den, särskilt som PC-tidningen anser den vara en säkerhetsrisk.

    Hälsningar Lennart G

     

     

     

    Mattisbacken, det låter som att det har gjorts en webbsökning vilket vanligtvis händer om man inte har skrivit exakt rätt. Ett annat sätt att nå samma plats som punkt två är att gå via Inställningar / Appar och sedan klicka på Program och funktioner uppe i högra hörnet. Sedan är det bara att fortsätta att följa guiden.

     

    Soltorpet6, det stämmer att Internet Explorer är inblandad i det du råkade ut för, fast bara indirekt. Den vanligaste orsaken är att när Internet Explorer avinstallerades bytte Windows till att öppna länkar i en annan webbläsare, och det är säkerhetsfunktionerna i den webbläsaren som orsakar problemet. Ironiskt nog är det just bristen på säkerhets som gör att det fungerar med Internet Explorer och som också gör Internet Explorer farlig att använda.

    Det finns en orsak till som kan inträffa, nämligen att Windows misslyckas med att ange en ny standardwebbläsare. Testa att gå till Inställningar / Appar / Standardappar och kontrollera att det finns en webbläsare angiven som standard, eller om du byter till en annan webbläsare som den som är angiven inte är din favorit.

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.