Kdenlive nedladdning

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år sedan.
Skapare
user-585961
Åskådare

Har laddat ned programmet men kan bara öppna en ”paintversion”, alltså inga verktyg för videoredigering. Dessutom finns där inga av alternativen som visas i tidningen (ej heller svart bakgrund). Vad göra?

Det låter väldigt besynnerligt med tanke på att programmet är ett videoredigeringsprogram. Är det version 20.08.2 du har installerad (det kan du se om du går in i menyn Hjälp / Om Kdenlive)? Skulle du kunna lägga om en skärmbild av hela programfönstret så att jag kan se hur det ser ut?


user-549821
Åskådare

    Jag vill ladda ner mina VHS-filmer till datorn men undrar vilken kvalitet man får om man följer artikeln i 5/2021? Blir kvalitén bättre om man skickar filmerna till de speciella företag som finns som digitaliserar bl.a. VHS band? Min avsikt är att redigera filmerna i Adobe Premiere.

    Jag vågar inte ge något stensäkert svar på det, främst eftersom det är beroende på vilken utrustning som företaget använder. Om det blir någon skillnad skulle jag gissa, men betoning på gissa, att företaget skulle kunna ge ett bättre resultat om de har mer avancerad utrustning.

    Däremot ska man ha i åtanke att det fortfarande handlar om VHS vilket oavsett metod handlar om analog film i väldigt låg upplösning. Även om man skulle skala upp inspelningsprocessen till exempelvis 1080p så är ju fortfarande råmaterialet lågupplöst. Troligtvis handlar det mesta om efterbehandlingen, och den har du ju för avsikt att ta hand om själv oavsett metod och du har ju ett kompetent program för ändamålet.

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.