Keepit – Kan ej ladda tillbaks filer

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av markus-6b9a6c17ff804593 markus-6b9a6c17ff804593 7 år, 4 månader sedan.
Skapare
peterfra
Åskådare

Hej

Har installerat Keepit (sid 68-69 i #18/2016).

Efter många försök så ser jag att jag fått upp ca 1TB filer till servern och försöker sedan att få tillbaka några filer, men hittar ingen stans där det fungerar.

Ingen genväg vinns på skrivbordet men jag hittade en Keepit-ikon i startmenyn som jag försöker öppna men får svaret ”Keepit already running!”.

Det finns också en dold ikon i aktivitetsfältet som talar om version och att syncen är komplett, och där jag talar om vilka mappar som ska kopieras, men jag hittar inte VAR en restore av filer och mappar kan utföras.

Så HUR hämtar jag tillbaks filer som jag gjort backup på?

Jag använder även ”Dropbox” och där finns en ikon på skrivbordet där jag har alla filer o mappar som jag backat upp.

Det känns som att ni ”glömt” någon sida med information i tidningen …

Mvh Peter F

Klicka på ikonen för Keepit i Aktivitetsfältet och klicka på Keepit Online. Under fysiska enheter klickar du på den enhet vars backup du vill återta. Nu visas de mappar som har säkerhetskopierats. Klicka på ikonen med pilen som pekar nedåt vid den mapp du vill hämta för att spara mappen i datorn.

/Markus Dahlberg, redaktör

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör


peterfra
Åskådare

    Tack för svar!

    Det fungerar, men allt hamnar som zip-filer i mappen ”Hämtade Filer” (eller efter ditt val). Inte för att det är något större problem att packa upp, men jämfört med ”Dropbox” (som hanterar filer och mappar som om de vore de fysiska objekten direkt på t.ex skrivbordet) så är det lite krångligt. Fördelen är det lägre priset på ”Keepit”.

    Tack för att ni lägger ner arbete på att lägga ut alla program så vi kan testa!

    Jag måste uppdatera mitt svar efter lite efterforskningar. Det går att hämta enskilda filer.

    När du enligt mitt första svar har kommit till en mapp kan du klicka på den för att öppna den och se innehållet. Finns där filer är det bara att markera en fil och klicka på hämta-pilen. Finns där fler mappar är det bara att klicka på dem för att gå vidare nedåt i mapphierarkin – precis som i Windows.

    /Markus

    Vänligen
    Markus Dahlberg, redaktör

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.