Köra program från portabel HD

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 1 månad sedan.
Skapare
Tobban
Medlem

Hej! Möjligt att ni haft uppe detta förut. Behöver lära mej hur man kan köra program från en portabel hårddisk eller usb.

Mvh Tobban

Det går att köra program på externa hårtddiskar genom att installera programmet på samma sätt som vanligt, men installera dem på den externa hårddisken i stället. Däremot är det rent av olämpligt att installera program på externa hårddiskar (eller USB-minnen eller minneskort), just för att det är externa enheter. Installerade program bör installeras på fasta hårddiskar (eller vad man nu väljer att kalla interna hårddiskar) för att minimera risken för problem. Externa enheter som USB-hårddiskar, -minnen och så vidare, lämpar sig för lagring av filer, inte för installationer.

Det enda undantaget är så kallade portabla elle rmobila program, de kan utan problem köras från externa enheter, men anledningen till detta är att program inte kräver installation.

Argumentet att ”jag har alltid hårddisken sittande i USB-porten” hjälper tyvärr inte, eftersom Windows automatiskt läser av och registrerar om enheter är externa eller ej.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.