Långsam start av olika program

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 3 månader sedan.
Skapare rednote83511
rednote83511
Deltagare

God fortsättning alla fprumister

Kan någon säga hur man ”speedar” upp start av program
När jag är inne i t.ex. crome eller atg.se
och skall växla till något annant fönster  så tar det jättelång tid.
Hur kan man kontrollera om det ligger något program
i bakgrunden som körs

Tack detsamma.

Bara för att undvika förvirring, menar du när du växlar mellan program eller hemsidor i exempelvis Chrome?

rednote83511
rednote83511
Deltagare

    Både och.

    Det låter nästan som att dator för slut på arbetsminne, vilket inte är ovanligt om man använder Chrome som är en minnesslukare av rang. Hur mycket arbetsminne (RAM-minne) har du i datorn? Fungerar det bättre om du inte startar Chrome?

    rednote83511
    rednote83511
    Deltagare

      Jag vet inte om man kan utöka arbetsminnet i datorn. Jag har 8gb just nu. datorn är en HP Protect smart, AMD A8-6410 APU som det står under den.

      När du upplever att datorn arbetar långsamt, högerklicka på Aktivitetsfältet och välj Aktivitetshanteraren. Klicka sedan på fliken Prestanda. Där kan du i realtid bland annat se hur mycket minne som används, hur mycket processorn och hårddiskarna arbetar och mycket annat. Där är det enkelt att se om någonting ”slår i taket” och därmed får datorn att arbeta långsammare eftersom den delen av datorn helt enkelt inte hinner med.

      Du kan även gå in under fliken Processer. Längst upp visas hur mycket de olika programmen och apparna arbetar, och du kan se om någon roffar åt sig väldigt mycket av datorns prestanda. Om, och i så fall beroende på vad, du upptäcker som får datorn att kämpa, så går det att gå vidare med att fundera på vad som behöver göras. Det kanske behöver avinstalleras och städas om den primära hårddisken är väldigt full, om arbetsminnet är full undersöker man om det går att uppgradera minnet eller bli bättre på att inte ha så många program startade samtidigt eller till och med byta program om det är något specifikt program som sänker prestandan.

      Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.