LibreOffice-lagringstjänst!

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 3 månader sedan.
Skapare
[email protected]
Åskådare

Jag kör linux och vill använda ”lagringstjänsten” där, men det funkar inte. Man klickar på lagringstjänst, så får man en ruta och väljer GoogleDrive, loggar in på sitt konto där, men då efterfrågas en 6 siffrig kod??? Vadå kod? Var finns den.

Misstänker det är en bugg här.

MVH

Bert

Det låter som att du använder tvåstegsverifikation för ditt Google-konto, och att du behöver verifiera din inloggning. Det brukar göras med en sexsiffrig kod.


[email protected]
Åskådare

    Nej jag loggar in som vanligt. Har inte 2 stegs inlogg

    Det tog ett tag men jag tror att jag har hittat orsaken, och det verkar som att du har rätt – det är LibreOffice som är problemet. Problemet löstes till viss del i och med uppdateringen till LibreOffice v6.3 men för många finns det fortfarande kvar. Problemet handlar om programmets lagringstjänst (för många omfattar problemet inte bara Google Drive) och att LibreOffice argumentationslöst påstår att tvåstegsverifiering är aktiverat och kräver en verifieringskod, vilket än så länge (och sedan 2016 om man ska tro olika forum) gör problemet omöjligt att komma förbi om man har drabbats av det och inte använder tvåstegsverifiering. Det som gör problemet ännu ”fånigare” är att om man använder tvåstegsverifiering och skriver in en kod brukar LibreOffice säga att det är fel och man kommer fortfarande inte runt problemet.

     

    På sätt och vis finne det ett sätt runt problemet men det har inte med LibreOffice att göra. Om du använder onlinelagring (Google Drive, OneDrive, Dropbox et cetera) kan du spara dokumentet i den lokala mappen så kommer det programmet att synka dokumentet med onlineservern. Resultatet blir ungefär detsamma som att försöka göra det med den inbyggda funktionen i LibreOffice, fast utan konfigurationstrassel.


    [email protected]
    Åskådare

      Tusen tack. Vad bra, att jag inte tänkte på det.

      Det är ju knappast det första eller ens det andra man tänker på, man utgår ju från att saker och ting ska fungera. 🙂 Och du var ju redan inne på rätt spår – problemet kan ju definieras som en bugg eftersom det är en funktion som av oklar anledning inte fungerar som den ska.

      Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.