Mailbilagor orsakar krasch

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 månader, 3 veckor sedan.
Skapare
Carl-Olof
Åskådare

Jag har problem med hantering av bilagor i e-mail. Jag använder senaste 64-bits Windows 10 och har iCloud.com som e-postprogram. Varje gång jag sparar ner en bilaga så kraschar webbläsaren efter att ha sparat filen på önskad plats. Det blir likadant oavsett om jag använder Chrome eller Edge så jag misstänker att felet ligger i Windows. Vi är två användare på datorn med varsitt konto och båda har fått samma problem. Allt har funkat utan problem tidigare, jag tror att problemen kan ha börjat efter körning av något ”städ”-program?

Vad använder du för säkerhetsprogram? En tanke om det kan bero på att säkerhetsprogrammet genomsöker filen när du sparar filerna på datorn och att detta får webbläsaren att krascha. Har du möjlighet att testa med avstängt säkerhetsprogram?


Carl-Olof
Åskådare

  Jag använder de flesta av säkerhetsprogrammen som tidningen rekommenderar (Acronis, Kaspersky, Panda, Malwarebytes) och dessutom Windows Defender och BitDefender Anti-Ransomware. Det har tidigare fungerat att öppna/spara/skriva ut bilagor utan några problem. Det verkar dessutom knappast rimligt att man ska stoppa alla dessa när man får en bilaga, bilagor är ju ett de vanligaste sätten att få in virus o dyl.

  Det jag skulle behöva för att ändå testa detta är anvisningar för att tillfälligt stänga av och sätta på MS Defender och de uppräknade säkerhetsprogrammen.

  Avsikten att stänga av programmen och försöka är inte att göra detta varje gång du ska spara en bilaga utan för att se vad som händer. Om det fungerar med programmen avstängda är troligtvis något av programmen anledningen till krascherna, om det ändå inte fungerar bör det bero på något annat.

  Det enda du inte behöver stänga av är Microsofts inbyggda säkerhetsprogram, de andra borde räcka att högerklicka på deras ikon i Meddelandefältet och välja Exit, Quit, Avsluta eller något liknande i menyn som dyker upp. Om inte det fungerar, högerklicka på Aktivitetsfältet, välj Aktivitetshanteraren och se till att du befinner dig i fliken Processer. Markera det program du vill avsluta och klicka på knappen Avsluta aktivitet för att stänga av programmet.


  Carl-Olof
  Åskådare

   Hej igen!

    

   Jag kan meddela att felet till sist försvann när jag uppdaterade Windows 10 till version 1903!

   Skönt att det ordnade sig.

   Ämnet ’Mailbilagor orsakar krasch’ är stängt för nya svar.