Office Home & student

Löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 8 månader sedan.
Skapare
aros38
Deltagare

Hej!
Jag har nyligen installerat office paketet Home & student men fick efter ca en månad skaffa en ny dator. Kan man flytta över programmet till en ny dator?

MVH Stanley

Är det prenumerationsversionen av Office eller är det programpaketet som köps?


aros38
Deltagare

    Det är programpaketet ”Office Home & Student 2019 för PC och Mac” som jag köpt

    Det ska inte vara något problem. Så här står det på Microsofts produktsida: ”Användare kan aktivera 1 prenumeration för Office 365 Home och Office 365 Personal och upp till 25 licenser för Office Home & Student 2019, Office Home & Business 2019 och Office Professional 2019.” Om du har aktiverat det en gång kan du alltså aktivera det fyra gånger till utan att ens behövs bry dig om ifall du använder en ny licens eller återanvänder en gammal.


    aros38
    Deltagare

      OK, men när jag försöker installera det så får jag svar att licensen är redan använd. Det står även att om jag har skrivit in produktnyckeln skall jag installera inifrån Microsofts konto där finns en länk som jag följde men det blev samma resultat

      Avinstallerade du Office på den gamla datorn innan du försökte installera det på den nya? Det brukar ”låsa upp” befintliga licenser vilket borde får det att fungera på den nya datorn. Det verkar som att det även går att göra på accounts-sidan om man läser stycket ”Hur avinstallerar jag Office?”


      aros38
      Deltagare

        Jag avinstallerade Office innan jag försökte installera på den nya datorn. Jag såg någonstans att man skulle inaktivera Office först men det visste jag inte att man skulle.

        Hos Microsoft står det följande: ”Det finns inget sätt att inaktivera Office Home & student, Office Home & Business, Office Professional eller enskilda Office-appar. Istället måste du installera om och aktivera den process som beskrivs i Aktivera när du har installerat om Office.

        Det verkar alltså som att du inte behöver inaktivera (eftersom det tydligen inte går) utan behöver aktivera det igen enligt instruktionerna för Aktivera när du har installerat om eller flyttat Office.


        aros38
        Deltagare

          Jag försökte att följa alla instruktioner som jag fått både av dig och microsofts instruktioner, men det slutade alltid med att nyckeln var använd. så jag ringde microsoft. Vad som var fel vet jag inte men det tog 45 minuter för dem att fixa det. Så nu har jag ett fungernade Office. Tack för hjälpen / Stanley

          Skönt att det löste sig.

          Ämnet ’Office Home & student’ är stängt för nya svar.