Processer

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 6 månader sedan.
Skapare
perxyz10
Deltagare

Jag undrar om det finns något program som visar vilka processer som är igång i pcn och vad de gör. Jag har en bärbar som blivit lite seg efte Win10-uppdateringen så jag vill rensa bort allt onödigt som startas automatiskt.

Ett bra verktyg för att arbeta med processer är Microsofts egna Process Explorer (https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/processexplorer.aspx?f=255&MSPPError=-2147217396).

När det gäller att hantera autostartande prylar brukar det dock räcka långt att använda Windows inbyggda verktyg – högerklicka på Aktivitetsfältet, välj Aktivitetshanteraren, och gå in under fliken Autostart.


perxyz10
Deltagare

    Tack för svar. Microsoftprogrammet du länkar till var till god hjälp.  Det jag är mest intresserad av är processerna som körs i bakgrunden och framför allt vad de gör. T ex har jag en process som heter Amazon1ButtonService64.exe som jag inte vet något om. Jag gissar att det är något som skall underlätta att handla på Amazon, men jag vet inte. Jag brukar  googla men det är mååånga processer.

    Det är verkligen ett träsk att vada omkring i.

    I det här fallet verkar dessutom den processen kunna vara både sabotageprogram och seriöst program, beroende på vad det är som utger sig för att vara den processen. Du får undersöka var prorgramfilen finns och arbeta vidare därifrån.
    http://www.file.net/process/amazon1buttonservice64.exe.html

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.