Program körs i bakgrunden

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 år, 1 månad sedan.
Skapare
dellrock
Åskådare

Jag misstänker att jag har något program som körs i bakgrunden. Datorn blir trög och man får sitta och vänta, vilket man blir irriterad av. CPU går upp i 100% och hoppar lite hit och dit.
Finns det något sätt som gör att man kan se vilket program det gäller?

Det som kan vara det enklaste sättet är att högerklicka på Aktivitetsfältet, välja Aktivitetshanteraren och klicka på fliken Processer. Där kan du klicka på CPU längst upp i kolumnen med samma namn för att se vilka program/processer som kräver mycket processorkraft. Om sorteringen skulle visa enbart 0% kan sorteringen ha blivit låg->hög, klicka i så fall en gång till på kolumnnamnet för att sortera hög->låg och få de högsta långt upp.

Jag skulle även rekommenderar att du installerar och kör exempelvis Malwarebytes får att undersöka om det har smugit sig in sabotageprogram i datorn.


dellrock
Åskådare

    Jag gjorde som du skrivit och under CPU kom det fram några olika program som krävde mer processorkraft. Bl.a. Malwarebytes. Jag kollade inställningar och av någon anledning gjorde den automatiska sökningar vid olika tidpunkter. När jag ändrade inställningarna till en automatisk sökning per vecka så försvann problemet.

    Tummen upp, skönt att det löste sig.

    Ämnet ’Program körs i bakgrunden’ är stängt för nya svar.