Redigera video från Rolleikamera i Adobe.

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 9 månader sedan.
Skapare
berf1
Åskådare

Har försökt att redigera video från Rollei Racy Full HD kamera RD 32 som stöder H264 HD-videoformat i Adobe Premier Elements 10 Resp. 2018. När jag hämtar filerna som jag fört över till hårddisken får jag med allt ljud men inga bilder. Bägge programmen levererar samma felmeddelande:” Den här typen av fil kan inte hanteras eller så har den obligatoriska kodeken inte installerats”.

Det är inga problem med att installera och visa videon i Windows Moviemaker eller Windows Mediaplayer men jag har lång erfarenhet av Adobe och vill därför sköta redigeringen därifrån.

MVH

Bertil Frank

PC pem: 67.868.649.72

Enligt Adobes lista så ska Premiere Elements ha stöd för H264. Kan det vara så att filen du försöker importera har ett annat suffix så att Adobe misstolkar vad det är för till, det vill säga att den heter något annat än .mp4 eller .mov beroende på vad du använder?

Ett förslag som de skriver om på sitt forum är kort och gott ”don’t use quicktime H264” utan använda ”native H264” i stället.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.