Stänga pst-fil

Löst
Detta ämne innehåller 11 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 5 månader sedan.
Skapare
klajon03
Deltagare

I min Outlook har jag en pst-fil där jag arkiverar viss mail. Helt plötsligt kan jag inte stänga denna fil (vilket alltid gått förut), detta fält är grått. Är det någon som vet hur man gör eller vad det är för fel som har inträffat?

Vilken version av Outlook är det du använder?


klajon03
Deltagare

    Hej, ursäkta dröjsmål, jag mailade svar till fel adress. Alltså:

    Jag använder Outlook som en del av Microsoft Office 365, version 1909.

    Bara så att pratar om samma sak, så när du högerklickar på kontonamnet i navigationskolumnen så är alternativet Ta bort [kontnamnet] utgråat? Eftersom du har flera PST-filer antar jag att du har flera konton som visas i navigationskolumnen – är det utgråat på samtliga?


    klajon03
    Deltagare

      Precis så är det, kommandot Stäng ”filnamn” är utgråat, men bara för en specifik pst-fil. Alla övriga som jag öppnat går att stänga på normalt sätt. För att försöka begripa upprättade jag en ny kontoprofil. Där går den pst-fil att stänga som inte gick att stänga i den ursprungliga profilen. Å andra sidan öppnar sig en annan pst-fil som jag aldrig begärt och som är tom, den heter ”Outlook-datafil”. Och den går inte att stänga, kommandot är utgråat. Vad jag minns från tidigare behövde det inte finnas någon pst-fil öppen om man inte begärt det, och sen gick den alltid att stänga.


      bgjo
      Deltagare

        Hej,

        Du är medveten om att du inte kan ta bort den pst-filen som är markerad som standard, om du har flera pst-filer.

        Du kan däremot byta standardfil, genom att markera en annan fil och ange denna som standard, och därefter ta bort den omarkerade filen. /bgjo


        klajon03
        Deltagare

          Hej,

          Nej, det hade jag ingen aning om, jag har nämligen för mig att det gått utmärkt förut. Vad du säger är att det alltid måste finnas en pst-fil öppen i Outlook och inte enbart ost-filer. Min naturliga följdfråga blir då: Vad ska man ha denna ostängbara pst-fil till? Allt arkiverat material lägger man förstås i filer som går att stänga.

          bgjo har helt rätt, det måste alltid finnas en standardfil som programmet kan öppna. Detta bör givetvis vara för det e-postkonto som du använder dagligdags.

          Däremot håller jag inte med om att man lägger arkiverat material i filer som man stänger. OBS: jag säger inte att det är fel, bara att man kan ha olika sätt att jobba. Jag har personligen sex stycken e-postkonton och fyra stycken arkivfiler i min Outlook och jag har alla öppna samtidigt. Det finns inget egentligt självändamål att öppna och stänga vare sig OST- eller PST-filer.


          klajon03
          Deltagare

            Hej igen,

            Tack för att ni hjälper en i dessa sammanhang varande amatör. För att ytterligare understryka detta måste jag erkänna att jag inte vet hur man ställer in en fil att bli standard. Kan ni ge mig tips om detta tror jag att jag förstår resten.

            Sök efter och starta Kontrollpanelen. För enkelhetens skull byter du till Stora ikoner uppe i högra hörnet vid Visa efter:. Sedan startar du den inställningen som heter Mail (hos mig heter den Mail (Microsoft Outlook 2016) så den borde heta något liknande hos dig). Där kan du under flikarna E-post och Datafiler vad som ska vara standard för programmet.


            klajon03
            Deltagare

              Tack för tips och goda råd!

              Skönt att det löste sig.

              Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.