Storstäda men hur och med vad?

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av markus-6b9a6c17ff804593 markus-6b9a6c17ff804593 10 år, 3 månader sedan.
Skapare
absolut74
Åskådare

Det är jättebra att fortlöpande få tips på städverktyg men jag blir lite fundersam när man storstädat med ett verktyg och kör ett annat och får i stort sett lika många rättningar. Exempel – jag kör GlarySoft Utilities 1-klicksvarianten och får ett antal registerfel rättade. Fortsätter med CCleaner och många nya registerfel rättas. Avslutar med Eusing Free och får kanske 100 nya ”fel” att rätta. Att sökning sker på olika sätt och att ”fel” definieras olika är en sak men att köra olika städprogram – t o m samma – efter varandra och aldrig hamna på noll bidrar till en misstänksamhet mot verktygen. Det kan tilläggas att det är gratisversioner som använts vid mina amatörmässiga försök.

Det i regel bäst att använda ett av de här programmen. Vilket man väljer är mest en smaksak. Själv föredrar jag CCleaner, som jag har använt i många år med bra resultat, men även Glary Utilities och Ashampoo WinOptimizer är bra.

Att programmen inte hittar samma saker beror i första hand på att deras standardinställningar skiljer sig åt, allt beroende på vad programutvecklarna har prioriterat. Tillfälliga filer, som i en perfekt värld förväntas raderas efter ett kort tag, kan till exemepl tas med i städningen och resultatet redovisas med buller och bång, eller så är raderingen av sådana filer bara en del av resultatet som inte redovisas lika högljutt.

Min rekommendationen är att välja det program du tycker bästa om och hålla dig till det. Då lär du känna programmet och med tiden blir städningen då både effektivare och säkrare.

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.