Tal till Text i svensk Office. Varför inte i Desktop-versionen av Office?

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
user-339120
Åskådare

Jag har sett nedanstående urklipp i tidningen PC för Alla

”Microsoft meddelar att det med start i januari 2020 kommer gå att diktera på svenska från ljud till text direkt i Microsoft Word, Powerpoint, Onenote och Outlook.28 nov. 2019
Microsoft har lanserat diktering på svenska med Office-paketet. Det betyder att du enkelt kan transkribera tal till text i bland annat Word, PowerPoint, OneNote och Outlook – och det i realtid om du vill. Funktionen finns till Office 365-apparna helt utan extra kostnad.”
Vet du varför man inte får tal-till-text funktionen i Desktop versionen av Office, utan endast i 365 versionen?

Eventuellt handlar det om otydlighet eller missförstånd, för jag kan inte ge något entydigt svar. Dikteringsfunktionen finns i desktopversionen av Word men jag använder ”desktop-Word” som är en del av Office 365, så i det avseendet vet jag att det finns inte bara i app-versionen utan även i desktopversionen.

Men…

Micrsosoft skriver själva att ”Dikteringsfunktionen integreras i Office 365 applikationer som Word och Powerpoint utan extra kostnad, både i online- och desktopversionerna och kommer att släppas som förhandsvisnings-språk i samband med BETT-mässan i januari år 2020.” Om de med detta menar att det bara kommer att finnas i Office 365 och inte i Office 2019 (som enkelt uttryckt är Office utan prenumerationstjänsten), det kan jag inte svara på.

Om du har Office 365 har du funktionen, om du har Office 2019 vågar jag inte svara på om den ingår men det verkar inte så.

/ PC-tidningen support


user-339120
Åskådare

  Tack för snabbt svar

  Jag har desktopversionen av Office 2019 och kan, som jag nämnt tidigare,  inte installera  tal-till- text i denna.

  Den säger att ”svenska” inte finns tillgängligt  när man skall välja språk.

  Jag får väl vänta och se vad som händer framledes.

  Då verkar det som att Microsoft faktiskt menar, bokstavligt talat, Office 365 och inget annat (för tillfället i alla fall). Om jag ska gissa så handlar det troligtvis om att Office 2019 är en produkt medan Office 365 är en tjänst, för hos mig ser det ut som på bilden.

  Bifoga filer:

  / PC-tidningen support

  Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet