Utskrift av mappnamn och filnamn

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
user-339120
Åskådare

Finns det ett program i Fördelszonen som kan göra följande?

1.  Skriva ut mapp-namn med ingående  filnamn på något sätt

2.  Det behöver inte vara i form av ett fil-träd , det räcker om man  kan skriva ut samtliga filnamn som ingår i en viss mapp tillsammans.

3.  Resultatet  kan t.ex. lagras i en fil, som är ut-skrivbar och eventuellt  redigerbar.

Det finns två relativt enkla sätt att göra detta. Eller rättare sagt finns det säkert mängder, men här är två av dem.
1. Hämta programmet FreeCommander och installera det. Starta programmet och navigera till mappen som innehåller filerna vars namn du vill ha i textform. Gå in i menyn Verktyg och välj DOS-fönster…. Nu öppnas Kommandotolken i den mapp som du navigerade till. Skriv kommandot dir /b > Filer.txt och tryck Enter. Nu skapas en textfil med namnet filer.txt som innehåller namnen på filerna i mappen.

2. Det andra alternativet kräver inte FreeCommander men att du känner till en del om att använda DOS-kommandon. Tryck Windows-tangenten+R, skriv CMD i rutan och tryck Enter. Nu öppnas Kommandotolken. Använd DOS-kommandon för att navigera till mappen som innehåller filerna du vill ha i en textfil och kör samma DOS-kommando som i alternativ 1.

/ PC-tidningen support

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet