virtualbox

Löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 1 månad sedan.
Skapare
disznolab
Medlem

Om man installerar VirtualBox på Win 8.1 dator och kör XP därigenom behöver man/kan man installera vissa drivrutiner som behövs till vissa äldre program i XP:n. T.ex. Directx, .NET framework, och sånt?

mvh Disznolab


wolvesdancin
Deltagare

    VirtualBox är ett plattformsoberoende virtualiseringsverktyg.
    I lekmannatermer gör detta verktyg det möjligt att installera en dator inuti en annan dator. Verktyget stöder både AMD- och Intel-baserade datorer och ett brett utbud av operativsystem (Windows, Linux och Mac OS).

    Det finns ett par viktiga saker att tänka på när man vill använda VirtualBox för att köra ett gäst-OS på ett värd-OS. Värddatorn måste ha hårdvarustöd för hårdvaru-virtualisering. Och detta stöd måste aktiveras i värddatorns BIOS. Sedan måste du tänka på att ha tillräckligt stort RAM-minne. Värddatorns RAM-minne måste tillgodose summan av det RAM-minne som gästdatorn behöver för att fungera tillfredsställande och det som värddatorn samtidigt behöver för att fungera utan att bli seg.

    När du installerar VirtualBox för att köra Win XP på en Win 8.1-dator, så kallas Win XP för gäst-OS. 

    Och svaret på din fråga blir ja, om du vill köra program/tillbehör i den gästdator som hårdvaruvirtualiseras ”inuti” din Win 8.1-dator, så måste du installera de för ändamålet nödvändiga drivrutinerna på gästdatorn.

    Hoppas du klarar dig med följande engelskspråkiga instruktioner för installationen av VirtualBox på en Win 8.1- dator:

    1. Download VirtualBox.
    2. Install it. Run as Administrator

     install virtualbox

    install virtualbox

    install virtualbox
    install virtualbox
    install virtualbox
    install virtualbox
    install virtualbox
    install virtualbox

     

     

    Now you can start setting up a virtual system inside your computer. 

    Disznolab, den virtuella datorn är i praktiskt taget alla avseenden en komplett dator (om än en virtuell sådan) och fungerar därmed som en vanlig dator. Med det sagt så ja, du kommer att behöva installera drivrutiner och allt annat som behövs, precis som om det vore en vanlig dator.
    Du kommer även att behöva installera så kallade VirtualBox Extension Pack, som förser själva Virtual Box med extra drivrutiner och andra nödvändiga komponenter. Du har säkert redan upptäckt det, men alla nedladdningar finns på den här adressen:
    https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.