VLC media player – Endast ikoner

Löst
Detta ämne innehåller 20 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 månad, 2 veckor sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Efter min senaste uppdatering av detta utmärkta program har alla filer fått programmets ikon i orange färg. Borta är alltså bilderna där jag kan se vilken fil jag öppnar. Någonstans kan jag ändra på detta, men var?

Det skulle kunna bero på att de lagrade miniatyrerna (bilderna som symboliserar filerna) behöver skapas på nytt. Testa att söka efter och starta Diskrensning och börja med att välja C-enheten. I rutan som heter Filer att ta bort bläddrar du nedåt tills du ser alternativet Miniatyrer. Se till att det alternativet är markerat (och eventuella andra om du vill städa lite när du ändå ”är på plats i städskrubben”) och klicka på OK-knappen.

Fungerar filerna om du dubbelklickar på dem?


vernerulrik
Deltagare

  Föreslagen åtgärd är utförd men hade ingen effekt. Filerna visar fortfarande endast VLC media players orangea ikon, inte någon bild. Filerna fungerar när jag dubbelklickar på dem. Men det blir jobbigt att öppna mängder av filer för att hitta en speciell video. Det här felet uppstod med installationen av den senaste Windows-uppdateringen.

  Vilken vy är det du använder i Utforskaren i den mappen? Alla vyer visar nämligen inte miniatyrer utan bara ikoner, exempelvis så visar Stora ikoner och Sammanfattning (med flera) miniatyrer medan Detaljerad lista och Små ikoner inte gör det.

  En annan sak som du kan undersöka är att gå in i mappen med filmer med Utforskaren. Gå in under fliken Visa och klicka på knappen Alternativ i verktygsfältet. Klicka på fliken Visning. Bläddra nedåt tills du hittar alternativet Visa alltid ikoner, aldrig miniatyrer. Nu blir jag trasslig. 🙂

  • Om alternativet är markerat, ta bort markeringen och klicka på Verkställ-knappen.
  • Om alternativet inte är markerat, markera alternativet och klicka på Verkställ-knappen, sedan tar du bort markeringen och klickar på Verkställ -knappen igen.

  Avsluta med att klicka på OK-knappen.


  vernerulrik
  Deltagare

   Jag använder extra stora, stora och medelstora ikoner.

   Det nya förslaget till lösning ändrade ingenting, dvs ikonerna är kvar och bilderna är borta. Som sagt, detta kom när jag uppdaterade till senaste Windows 10. Inte nog med det, Windows ändrade min standardapp från VLC till Film&TV. När jag då ändrade tillbaka fick jag fram VLC-ikonen men bilderna försvann. Nu har jag hundratals av dessa ikoner men kan inte öppna dem eftersom jag inte vet någonting om innehållet. Jag får helt enkelt namnge dem på nytt.

   Stora Windows-uppdateringar (i stil med de som kommer två gånger/år) brukar av säkerhetsskäl ”gå tillbaka” till standardprogrammen. Anledningen är att om uppdateringen gör att ett program inte fungerar efteruppdateringen, och det programmet är satt att vara standardprogram, blir det väldigt trassligt. Det kan kännas irriterande att behöva ändra tillbaka, men man har förståelse för att Microsoft gör så för att minska risken för misslyckade uppdateringar.

   Vad händer som du högerklickar på en videofil, går in under Öppna med och klickar på Välj en annan app. Där väljer du att öppna med VLC och markerar Använd alltid denna app… och klicka på OK. Om VLC redan är markerat, testa att först välja en annan app och klicka på OK, sedan gör du om manövern en gång till och klickar på OK. Det tvingar Windows att bearbeta inställningarna för ikoner och miniatyrer, och om något är galet med de inställningarna så brukar en sådan manöver lösa problemet eftersom inställningarna bearbetas och sparas.


   vernerulrik
   Deltagare

    Sagt och gjort. Men det fungerar inte. Ikonerna är kvar. Jag kan inte se några bilder varken med Film&TV, Foton, Windows Media Player eller VLC Media Player. Enbart ikoner. Bör det inte finnas en inställning i VLC?

    Eftersom det även påverkar filer som inte omfattas av VLC (som jag har förstått det på beskrivningen) så tror jag inte att det nödvändigtvis har med VLC att göra utan att det är någon inställning i Windows.

    En annan sak som du kan undersöka är att gå in i mappen med filmer med Utforskaren. Gå in under fliken Visa och klicka på knappen Alternativ i verktygsfältet. Klicka på fliken Visning. Där testar du att klicka på knappen Återställ standardvärden.


    vernerulrik
    Deltagare

     Hade ingen effekt, ikonerna är kvar. Jag tycker man ska ta fasta på att problemet uppstod med den senaste Windows 10-uppdateringen.

     Det kan vara så att det är något tredjepartsprogram som inte är kompatibelt med den senaste versionen av Windows. Om du startar i felsäkert läge, är det fortfarande samma problem?


     vernerulrik
     Deltagare

      Nix, det fungerade inte det heller. Börjar bli trött på det här…

      Har du testat att helt enkelt bara installera om VLC och när du gör det ta bort gamla inställningar?


      vernerulrik
      Deltagare

       Nej, det har jag inte testat, av den anledningen att problemet även finns när jag byter ut VLC mot Windows Media Player och Film&TV som standardappar, dvs filernas miniatyrer byts ut mot programikoner. Därav drar jag slutsatsen att det är den senaste uppdateringen av Windows 10 som ”krånglar”, inte VLC. Jag har nu börjat namnge alla VLC-filer på nytt för att överhuvud taget hitta dem, jag kan ju inte se någon bild och vet därmed inte vad det är för innehåll i filerna. Ett jäkla jobb!

       Ett förslag som har dykt upp är att först söka efter korrupta systemfiler.

       1. Högerklicka på Start-knappen och välj Kommandotolken (Administratör).
       2. Skriv in DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth och tryck Enter.
       3. När den är klart skriver du in DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth och trycker Enter.
       4. När den är färdig, skriv in sfc /scannow och tryck Enter.

       Om det inte hittas några korrupta filer handlar det troligtvis om att något tredjepartsprogram åstadkommer problemet, det brukar vara den vanligaste orsaken. Testa i så fall att starta i felsäkert läge, sök efter och starta Diskrensning på C-enheten. Se till att alternativet Miniatyrer är markerat och klicka på OK. När det är klart går du in i en mapp med videoklipp och ser vad som händer.

        


       vernerulrik
       Deltagare

        Problemet kvarstår. Nu har jag satt namn på alla filerna så att jag åtminstone hittar. Men det känns nästan som att ha en dator på 80-talet…

        Jag antar att du redan har testat att gå in i en av mapparna som har problemet, gått in under Alternativ och fliken Visning, och där klickat på knappen Återställ mappar?

        Ämnet ’VLC media player – Endast ikoner’ är stängt för nya svar.