Word "kidnappar" textfiler från Open Office.

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 4 månader sedan.
Skapare
vidarferm
Åskådare

Jag har använt Open Office Textprogram ända sedan jag köpte min nuvarande dator för 7 år sedan. Men eftersom jag hade problem att öppna docx-filer, så köpte jag nyligen Microsoft Office. Men nu har Word ”kidnappat” alla mina filer från Open Office (även de som aldrig tidigare öppnats i Word, och filerna har fått en Word-logga som symbol. Varje gång jag vill öppna en textfil från Open Office, så öppnas Word och jag får frågan om jag vill konvertera filen till en Word-fil. Men eftersom jag tycker att Word är krångligare att använda, så vill jag helst ha Open Office Textprogram som min normala ordbehandlare. Kan man återställa, så att mina textfiler normalt öppnas i Open Office Textprogram?

Det finns lite olika sätt att göra det på. Ett pyssligt sätt är att högerklicka på ett dokument och välja Öppna med följt av Välj en annan app. Där markerar du programmet som du vill använda för att öppna den filtypen, markerar alternativet Använd alltid denna app… och klickar på OK. Då kommer den filtypen att öppnas i programmet du valde. Du kan också göra på ett liknande sätt genom att söka efter och starta Standardappar. Längst ner i fönstret som öppnas kan du välja det sätt som du tycker är enklast, exempelvis att ändra standardapp efter filtyp.

Ett potentiellt snabbare sätt att ända samtliga relevanta filtyper är att helt enkelt installera OpenOffice ”ovanpå” den gamla installationen, en ny installation ska ge möjligheten att ange OpenOffice som standard för filtyperna som programmen använder.

Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.