Xnview

Inte löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  aros38 7 år, 4 månader sedan.
Skapare
aros38
Deltagare

Hej!

Jag anväder XnView för att fjärrstyra en Nikon kamera. Via usb-kabel kan man ta ett kort från programmet. När man ställt in alla värden (destinationsmapp  filnamn  m.m.) och skall koppla upp sig till kameran så stängs programmet av. Jag har hämtat senaste versionen av XnView. Hoppas någon kan hjälpa mig eller föreslå något annat program. Vi har ca 1000 foto att fotografera av.

Stanley

Vilken version av Windows är det du använder? Har det fungerat tidigare och problemet har precis dykt upp?

Bra att du har fixat den senaste versionen av programmet, har du även kontrollerat om det finns nyare drivrutiner för kommunikationen med kameran?


aros38
Deltagare

    Jag har Windows 10 home. Jag har inte använt funktionen i tidigare Windows versioner. Jag har provat att göra samma styrning i IrfanView med samma resultat. Jag har inte uppdaterat kamerans drivrutiner, men jag har provat både Nikon 60 och D5200. Känner ni till något annat program som har samma funktion.

    Stanley

    I väntan på en uppdatering eller hotfix från IrfanView-utvecklarna har jag bara hittat följande program, men det kostar att få tillgång till alla funktioner. Jag har inte heller testat något av dem, så jag vågar inte garantera hur välgjorda de är.

    ControlMyNikon – http://www.controlmynikon.com/

    NKRemote – http://www.breezesys.com/NKRemote/


    aros38
    Deltagare

      Tackar, jag skall följa länkarna och se om det kan vara ngt.

      Stanley

       

      Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.