Är din dator hotad

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 11 månader sedan.
Skapare
kenroj
Deltagare

I senaste numret så finns det en masa program om säkerhet. Det roliga är att ett program hittar typ adware i ett annat program. Själv har jag Panda antivirus. Kör jag AdwCleaner så hittar det malware i Panda.. Det gör inte Malwarebytes.

Vad ska man tro på?? Ett annat exempel är RogueKiller. Det påstår att DefaultFolder är ett mycket farlig progam. De är ett program som jag har köpt och använt i 5 år utan problem. Det är inget virus i det. Nej, tro inte på allt som de här säkerhetsprogrammen hittar.

Du har helt rätt, det finns olyckligtvis inget säkerhetsprogram som är perfekt. De kan komma med olika falsklarm beroende på vilket program du använder, och de kan även missa farligheter. Det är viktigt att komma ihåg att säkerhetsprogram, precis som en hammare eller ett strykjärn, bara är verktyg som används för en uppgift. De befriar inte användaren från kravet att använda sunt förnuft och logiskt tänkande.

Det skulle vara helt underbart med ett program som skyddade mot allt, alltid hade rätt och användaren alltid var skyddad utan att behöva lyfta ett finger eller ens vara medveten om programmets existens. ”Jag vill bara att det ska fungera.” Jag skulle även vilja ha ett medel som jag bara sprutar över trädgården som bara utrotar ogräs och otrevliga insekter men skonar alla vackra blommor och trevliga insekter. Det kommer nog tyvärr aldrig att inträffa det heller.

Tills vidare får vi sitta där med säkerhetsprogram och grästrimmern och använda dem som de verktyg de är, och helt inte råka radera ofarliga program eller råka meja ner rabatten med blåklint. Det är användare som bestämmer, inte programmen.

Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.