Avast kraschar Internet Explorer

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 1 månad sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Jag har problem med Avast Free Antivirus. Det här programmet uppdaterar sig mycket ofta, och varje gång det sker kraschar Internet Explorer 11. Det börjar med att min blå list överst i fönstret skiftar färg till grå, d.v.s. webbläsaren blir inaktiv. Därpå kommer det lilla fönstret med meddelandet att IE kommer att stängas av. Finns ingen lösning på det här mycket irriterande problemet tvingas jag byta antivirusprogram.:)

En annan effekt av Avast är att även andra aktiva program nästan upphör att fungera när Avast uppdaterar; det slukar alla resurser tycks det som. Uppdateringarna pågår dessutom under flera minuter, väldigt irriterande det också.

Vad göra? Jag kör med Windows 8.1 (skrivbordsversionen) och datorn är 2 år gammal.

Det där är ett problem som Avast har dragits med de senaste 2-3 åren, och deras supportforum innehåller mängder av rapporter om att Avast Antivirus, både gratisversionen och den kommersiella versionen, kraschar Internet Explorer hela vägen från IE8 upp till IE11 men även andra webbläsare. Det som verkligen gör det till ett problem är att ingen verkar ha hittat något universellt sätt att ta sig runt problemet, som verkar vara synnerligen systemspecifikt. Användare har rapporterat att de har installerat programmet på till synes identiska datorer, på somliga fungerar det och på andra inte.
Avast verkar vara medvetna om problemet, och det dyker upp användare som säger att ”efter den senaste uppdateringen av Avast fungerar det”, men inte mer än så. Det enda tipset som verkar fungera för ett fåtal är att stänga av delar av säkerheten, du kan ju prova detta om du vill och tycker att det verkar vara en bra idé.

* Starta Internet Explorer, klicka på kugghjulet uppe till höger och välj Hantera tillägg.

* Klicka på Verktygsfält och tillägg.

* Där ska det finnas poster som heter avast! Online Security. Högerklicka på dem en efter en och välj Inaktivera för att stänga av dem.

* För att verkligen se till att IE läser in de nya inställningarna, start om datorn.

Det här kan lösa problemet, kanske inte, men det är ett av få konkreta försök att lösa det på egen hand, annars får du vänta och hålla tummarna vid nästa programuppdatering som Avast släpper.


vernerulrik
Deltagare

    Bland tilläggen finns endast en post, avast! Online Security, och den är redan inaktiverad:).


    wolvesdancin
    Deltagare

      Som PC-Tidningens Support säjer så tycks det enda tipset som verkar fungera för ett fåtal vara att stänga av delar av säkerheten i Avast. Nu har du provat den möjligheten och finner att den redan är utnyttjad och uttömd. Du har alltså helt klart nått vägs ände med Avast.

      Du har tydligen funderat på att ”skrota” Avast och ersätta det programmet med gratisversionen av ett annat välrenommerat säkerhetsprogram. Eftersom det funnits gratisalternativ bland antivirusprogrammen i ganska många år nu, så finns det numera sådana program som är riktigt bra. Bland de bästa är Bitdefender Free som är optimerat för Windows 8.1 och som har ett patenterat realtidsskydd, vilket även omfattar en förebyggande antiviruskontroll.  Dessutom erbjuder Bitdefender rootkit-skanning och HTTP-skanning samt har en funktion kallad B-have som ska stoppa skadliga applikationer innan de anställt skada. Och detta utan att det märks någon prestandaförlust hos den Bitdefender-bevakade datorn. Min subjektiva uppfattning är att Bitdefender är först över målsnöret vid en balanserad jämförelse med de gratisalternativ som står till buds. Och det är en allmän uppfattning att Bitdefender Free faktiskt är bättre än flera betalversioner av antivirusprogrammen. Du kan ladda ner programmet från

      http://www.bitdefender.com/solutions/free.html


      Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.