Bank id, "sidan kan inte visas" kommer vid inloggning på vissa ställen.

Löst
Detta ämne innehåller 13 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 vecka, 4 dagar sedan.
Skapare
user-572691
Åskådare

När jag ska logga in på SJV med Bank id så kommer ett felmeddelande ”sidan kan inte visas”.

Samma händer på Lantmännen.se

Jag undrar om det är erat säkerhets paket som blockerar?

Är det före eller efter att du (försöker) logga in som problemet dyker upp? Vad är det för typ av bankID du använder – är det mobilt BankID eller någon dosa med eller utan sladd på datorn?


user-572691
Åskådare

  När jag klickar på knappen ”logga in med bank-id ” , så kommer meddelande sidan kan inte visas. I nästa steg ska jag välja mobilt bank-id, men dit kommer jag inte.

  Jag använder mobilt bank-id. Jag kanske ska använda bank-id på denna enhet istället.

  Det är bara på SJV och Lantmännen som det händer. Jordbruksverket rekommenderade att jag skulle radera alla cookies och sedan starta om inloggningen. Det fungerade några gånger, men inte mer.

  Blir det likadant oavsett vilken webbläsare du använder?


  user-572691
  Åskådare

   Har provat Edge och Google Chrome. Samma sak händer på båda.

   Använder du någon form av annonsblockerare? Vad använder du för säkerhetsprogram?


   user-572691
   Åskådare

    Nej, inte vad jag vet.

    Bitdefender antivirus free.

    Om vi tar Edge som exempel, om du startar ett inkognitofönster i Edge och försöker logga in, får du samma problem då också?


    user-572691
    Åskådare

     Det gör ingen skillnad!

     Vad använder du mer för säkerhetsprogram än Bitdefender antivirus free?


     user-572691
     Åskådare

      Windows defender antivirus.

      Upptäckte att det är Windows som är aktivt medan Bitdefender antivirus free antimalware inte är aktivt. Det går inte att aktivera Bitdefender ej heller att avaktivera Windows. Måste jag avinstallera Windows defender antivirus först?

      Räcker det inte med Windows defender antivirus som virus skydd?

      Bitdefender skickar meddelande om hot fast det inte är aktivt.

      När man installerar Bitdefender borde Windows stänga av de delar av skyddet som Bitdefender tar över, men det verkar inte som att det har gjorts här. Du skulle kunna testa att använda Revo Uninstaller för att avinstallera Bitdefender och sedan installera det igen från grunden. Däremot är Defender inbyggt i Windows så det går inte att avinstallera, där ska det däremot räcka att stänga av funktioner för att systemet ska ignorera dem.

      I juli publicerade vi en artikel om just Defender som skydd som säkert kan vara av intresse.


      user-572691
      Åskådare

       Tillbaka igen! Tydligen är det Bitdefender som är orsaken till mina inloggningsproblem. Efter avinstallationen av Bitdefender så fungerar alla inloggningar utan problem. Provade att installera det igen och samma problem var tillbaka igen. Hur kompletterar jag Windows defender för att få ett bra säkerhets skydd?

       Som tur är så är det ingen panik att hitta någon ersättare utan du kan använda Windows Defender tills du hittar något som du trivs med AV-Test som vi brukar samarbeta med när det gäller antivirus så är antivirusskyddet i Windows Defender väldigt bra.

       Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet