Batteri

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 3 månader sedan.
Skapare
bjšrn b
Deltagare

Vad händer om jag drar ur sladden ur kontakten i väggen. Hur länge kan jag ha den ute ? Kan något skadas ?

Jag förstår vad du skriver, men inte sammanhanget eller vad du vill göra. Jag antar att du har en bärbar dator och att det är strömsladden du syftar på, eller?


bjšrn b
Deltagare

    Menar faktiskt en stationär. Om jag t.ex. drar ur strömsladden under 5 veckors semester. Är det sedan bara att sätta i sladden och arbeta vidare ? Om jag tar ur sladden till routern under samma tid ? Om det inte finns någon ström under dessa veckor. Vad händer kan något som finns i hårddisken gå förlorad ? Hur går det med uppdateringar ?

    När det gäller dator skulle jag säga att det är fullständigt riskfritt, allt som är sparat på hårddisken kommer att finnas kvar och allt ska fungera som tidigare. I teorin är det ingen skillnad på att dra ur sladden i två minuter eller fem veckor. Den enda brasklappen jag vill kasta in är följande – på moderkortet finns det ett batteri vars funktion är att se till att datorn behåller sina inställningar i BIOS. Om det batteriet, som normal har ström för flera år, blir tomt kommer datorn att tappa sina BIOS-inställningar och falla tillbaka på standardinställningar. Det är ytterst osannolikt att detta ska inträffa och är knappt mer än irriterande om det skulle göra det, men det är den enda ”risken” jag kan tänka mig.

    Det ska inte heller innebära några problem att dra ur strömsladden ur routern. Den kommer att behöva starta upp från grunden och prata ihop sig med internetleverantören när du startar den igen, och det kan kanske ta några minuter, men något annat än det borde inte inträffa.

    Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.