Crypto Locker

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av markus-6b9a6c17ff804593 markus-6b9a6c17ff804593 4 år, 3 månader sedan.
Skapare
kenjan785468
Deltagare

Hej!

Har läst det ni skriver om att drabbas av Crypto Locker. Jag är väldigt försiktig på Internet och har flera säkerhetskopior på olika externa hårddiskar. Vad händer om man ändå drabbas av ett utpressarprogram? Krypteras även C-disken med alla program? Min C-disk är en SSD som endast innehåller operativsystem och program och alla filer ligger på en separat vanlig hårddisk. Kan man radera hårddisken och sedan fortsätta använda den eller blir den totalt oåtkomlig?

Mvh/Kenneth Jansson

Exakt vad som krypteras skiljer sig mellan olika virus. I fallet CryptoLocker krypteras inga program utan bara filer. Det attackerar bildfiler, Worddokument och annat som man kan anta att den drabbade inte vill bli av med – allt för att kunna ta betalt för att låsa upp dem. Viruset krypterar filer på alla hårddiskar som är anslutna till datron, inklusive nätverkshårddiskar.

Det enda raka är att ha säkerhetskopior av viktiga filer sparade på en enhet som inte är ansluten permanent till datorn, till exempel på internet eller en extern hårddisk som förvaras åtskilt från datorn.

Vänligen
Markus Dahlberg

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet