Delat: Felaktiga varningsmail från Google?

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 2 månader sedan.
Skapare
user-532324
Åskådare

Jag har upprepade gånger fått nedanstående meddelande. Tolkat det som verkligen kommande från Microsoft och därför på begäran skapat nytt lösenord. Meddelandet återkommer gång på gång. Nätfiske eller liknande? Kan något obehagligt ha hänt i så fall som jag inte märkt? Om avsändaren är Microsoft OK men varför upprepas meddelandet då?

”Vi behöver åtgärda ditt microsoftkonto. (Ditt lösenord har förmodligen ändrats. Klicka här för att åtgärda felet.”

I dag fick jag meddelandet i bilagan. Har bara *Windows inbyggda antivirusprogram. Kollade där. Allt OK. Försöker Mv Afee eller någon annan lura av mig pengar?

När jag klickar på ”Read more” får jag upp reklam från McAfee.

 

Det är svårt att svara på utan att se meddelandet. Själva meddelandet kan vara korrekt, Det brukar kunna dyka upp i samband med uppdateringar (även på serversidan som vi som användare oftast inte märker). Det brukar inte betyda något speciellt, utan brukar bara innebära att du bara behöver logga in igen. Det kan också dyka upp om man har flera enheter som använder Microsoft-kontot och någon av dem anropar kontot på ett sätt som väcker misstanke hos Microsoft.

Det så låter underligt är däremot att McAfee dyker upp, vilket nästan låter som att det har kommit in sabotageprogram i datorn som försöker lura dig att göra något. Har du testat att göra en genomsökning med Malwarebytes för att se om det hittar något?

 


user-532324
Åskådare

    Hej och tack för svar. Uttryckte mig nog otydligt, återkommer därför nu. Micrsoftmeddelandet är nog OK. Har bytt lösenord genom direkt kontakt via Eposten. Undrar bara varför meddelandet återkommer.

    Mitt andra problem gällde det som berörde Mac Affee. Ett meddelande i nedre högra hörnet om att jag har virus i datorn. Skickade som bilaga en bild som tydligen inte kom fram. Har aldrig köpt program från den firman, tänker inte göra det heller. Har virusskydd i senaste ver av  Windows.  Men ska jag tro på påståendet att jag har tre virus eller handlar det  om rent bedrägeri från programföretaget?

    Jag gjorde som du sa och laddade ner Malwarebytes som hittade en lång rad misstänkta filer,  däribland två som hörde till CCleaner som jag nyligen laddat ner från Fördelszonen. Ska jag sätta dem i karantän som föreslås eller radera?

    Vänliga hälsningar Torbjörn

    Oavsett om det är med flit eller inte så verkar du ha McAfee i datorn, men om du inte har för avsikt att använda deras produkter så undersök om du kan avinstallera programmet antingen med Windows inbyggda verktyg eller ännu hellre med ett kraftfullare avinstallationsprogram som exempelvis Revo Uninstaller.

    Angående de misstänkta CCleaner-filerna så utgår jag från att det handlar om ett falsklarm och att de är misstänkta eftersom Malwarebytes tydligen inte är helt säker på vad det är för filer.

    Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.