Delat: Spam

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 månader, 3 veckor sedan.
Skapare
braskenstam
Åskådare

När jag ska klicka på en länk så dyker ett 50-tal anvisningar upp.  Ibland skyms länken av all denna text .

Var kommer den ifrån?

Frågan ställd av ” Braskenstam”

 

(Min mailadress är [email protected]

Namn:Lennart Lindberg —prenumerant nummer 41.141.451.72

Bifoga filer:

Det som visas på bilden är i själva verket inte speciellt mystiskt – enkelt uttryckt så är det adressen i länken, det vill säga där du hamnar om du klickar på länken. Länken som stundtals skyms är ingen annat än vanlig text och är en vanlig bluffmetod för nätfiske. Det går ut på att texten i länken säger exempelvis http://www.google.com, men om du håller muspekaren över länken visar rutan som dyker upp att adressen i själva verket är http://www.något_helt_annat.net.

När jag säger att det är en vanlig bluffmetod så menar jag däremot inte att det alltid är en bluff om det stor en annan adress i den rutan än i länktexten som du klickar på. Det räcker att du testar att göra en sökning på Google och sedan högerklickar på ett sökresultat så ser du att det står något helt annat i rutan än vad länken säger. Metoden kan nämligen användas till betydligt mer än att lura surfaren, det är en väldigt effektiv metod för att spåra surfare.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet