E mail samt mobiltelefon

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 12 månader sedan.
Skapare
injonny555266
Åskådare

Hej jag vet inte riktigt var jag skall vända mig. Det är så att jag in på mail om bitcoin.pro eller något. Har inte beställt något överhuvudtaget.  Skrev tyvärr in min mail adress. Efter det har det eskalerat.  För att inte tala på telefonen den ringer konstiga nummer. Ibland Sverige är, london Perth.  Mm blockerar dessa men det hjälper ej.

Mvh Jonny

Du har blivit offer för nätfiske, det enda du kan göra är att använda någon form av e-postfilter för att försöka göra något åt skräpposten (förhoppningsvis att din e-postleverantör har någon funktion för detta på sina e-postservrar).

På telefonen blir det svårare, men du kan testa att installera exempelvis Truecaller  för att försöka filtrera bort så många som möjligt av samtalen.


injonny555266
Åskådare

    Har precis mailat Nix. Men är Truecall bättre?


    injonny555266
    Åskådare

      Har precis mailat Nix. Men är Truecall bättre? Detta är akut då jag ligger på sjukhuset med pajade lungor efter covid. Skall snart läggas respirator.


      injonny555266
      Åskådare

        Har precis mailat Nix. Men är Truecall bättre? Detta är akut då jag ligger på sjukhuset med pajade lungor efter covid. Skall snart läggas respirator.  Det var så att häromdagen kollade jag bitcoin.  Troligtvis har jag skickat min mail adress

        Truecaller fungerar som en form av utbyggd nummerpresentatör där alla användare hjälps åt att blockera spammare. Inte något perfekt system, men tillräckligt bra för att det ska kunna vara värt att testa gratisversionen till att börja med. Om det inte hjälper kan du i värsta fall behöva byta e-postadress och telefonnummer.

        Krya på dig.


        injonny555266
        Åskådare

          Hej. Kanske bäst att byta mail adress.  Har Hotmail idag. Kan man behålla @hotmail.com. Och ändra det innan @

          Telefonen får jag skifta nummer även jag haft det i över 20 år.

          Mvh Jonny

          Du borde kunna ändra till vilken adress som helst före @ på villkor att den inte är upptagen förstås. Du kan ju även testa Microsoft andra variant outlook.com för att minska risken att blanda ihop de olika hotmail-adresserna, det är ju lättare att uppfatta skillnaden när hela adressen är annorlunda och inte bara första halvan.

          Testa exempelvis Truecaller innan du byter, det finns i en gratisversion så det kostar inte något. Det kanske fungerar tillräckligt bra för dig och det vore ju synd att behöva byta ett så gammalt nummer.

          Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.