gadget.nu

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 7 månader sedan.
Skapare
dellrock
Åskådare

Vad är gadget.nu? När jag startar upp datorn så får jag upp en massa varningar i den högra delen av bildskärmen från gadget.nu, t.ex. PC är skadad med virus, Systemet är infekterat, Systemet är skadat. Jag tycker jag har tillräckligt med skydd i datorn och det här är första gången det händer.

Det låter som att datorn har infekteras med malware. Jag vet inte vilket program du använder för att hantera malware, men gör en komplett genomsökning med exempelvis Malwarebytes för att se om den hittar något.


dellrock
Åskådare

    Jag har haft mycket krångel med Malwarebytes. Den sölar ner datorn och dessutom sätter den stopp för andra program som jag vill ladda ner. Men jag tänkte ladda ner den igen för att få bort gadget.nu. Men tydligen har jag något program installerat som heter Malwarebytes Browser Guard. Jag kan dock inte hitta det på datorn, men det verkar som en ”chrome-extension” om man kollar URL. Så här står det på sidan som Malwarebytes Browser Guard visar:

    ”Website blocked due to a suspicious download
    Website blocked: fordelszonen.pctidningen.se
    Malwarebytes Browser Guard blocked this website because it may contain scam activity.
    We strongly recommend you do not continue.”

    Man kan dock komma runt det hela, men den funktionen funkar inte för mig. Jag kommer tillbaka till Malwarebytes Browser Guard än hur jag gör.

    Malwarebytes är övervägande ett utmärkt program, men kan emellanåt uppträda konstigt. För mig har det alltid fungerat utmärkt utom när utvecklaren missade en bugg för ett par år sedan som fick programmet att löpa amok med systemresurserna. Däremot vet jag att andra som inte har haft mer trassel med det, bland annat med falska varningar.

    Det finns ju även andra program som du kan testa, till exempel IObit Malwarefighter. Det kanske fungerar bättre för dig.

    Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.