Gick ut på nätet i Edge. Samtidigt slank en fil in

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 3 månader sedan.
Skapare
Marrre
Deltagare

Windows7-datorn uppförde sig konstigt i förrgår när jag startade Edge. Gick trögt och långsamt och verkade som om någonting var fel. McAfee dök upp och godkände en hämtning. Men jag hade ingenting hämtat. Microsoft security essentials virusskydd hade inte hunnit komma igång när jag gick ut på nätet. Jag laddade ner Malwarebytes från er och installerade och genomsökte datorn. 151 potentiella hot hittades. Jag satte alla filerna i karantän. Min fråga är om det nu är tryggt och säkert att använda datorn eller om det kan finnas något kvar som gömmer sig?

 

Enkelt uttryckt – nej, det är inte tryggt. Anledningen är att du använder Windows 7 som inte har fått säkerhetsuppdateringar på nästan ett år och därmed innehåller säkerhetshål som inte har och aldrig kommer att täppas till. Säkerhetsprogram antivirus, Malwarebytes och brandvägg kan skydda datorn till viss del, men Windows 7 är farligt att använda och blir allt farligare ju äldre det blir.

Det kanske inte finns något kvar på datorn just nu, men det kommer att smyga in allt fler genom säkerhetshålen.

Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.