Hitta min enhet

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 1 år, 4 månader sedan.
Skapare
KOO
Deltagare

Jag har använt spårning, som beskrivs i PC tidningen nr 5 2017. (23 tips för Windows 10).
När jag spårar min PC så finns den i Göteborg, men jag har den hemma som är  på annan ort. Vad bör jag vidta för åtgärder?

 

Det är inte säkert att du behöver eller kan göra något. Spårningen brukar fungera väldigt bra för de absolut flesta, men det har även att göra med vad det är som man försöker spåra. Om det är en manick som har en inbyggd GPS eller var position kan trianguleras antingen via Wi-Fi eller mobilmaster brukar det vara väldigt exakt. Om man däremot försöker spåra exempelvis en dator som enbart är uppkopplad via sladd är det inte säkert att det går lika bra eftersom det då inte är lika uppenbart var dator befinner sig (det finns enkelt uttryckt inte något exakt sätt att ta reda på det). Om man dessutom till exempel är uppkopplad mot ett VPN eller ett företagsnätverk, eller använder någon form av anonymiseringstjänst (till exempel via olika säkerhetsprogram) då kan man hamna nästan var som helst. En del operatörer kan dessutom ha olika rutiner för sina nätverk, så att alla som använder deras tjänster ser ut att sitta i operatörens serverhall eftersom de blockerar vidare spårning.

Men det är som sagt i undantagsfall, i de flesta fall fungerar det utmärkt.

 

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet