Hur avinstallera Kaspersky Software Updater?

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

PC-Tidningen rekommenderar nu att ersätta Kaspersky Software Updater med Patch My Pc. Det här sistnämnda programmet är alldeles utmärkt, även om det inte täcker in alla program i datorn. Men nu har jag fått ett problem: Hur avinstallerar jag Kaspersky Software Updater?

Under en längre tid nu har jag dessutom haft problem med fläktarna, som rusar då och då, ibland i flera timmar. Det märkliga är att detta problem har att göra med att jag installerade Kaspersky Software Updater. Medan fläktarna rusar går jag in i Aktivitetshanteraren och där ser jag att ett program som heter Kaspersky Lab Platform Service är i full gång med 37 % energiförbrukning. CPUn jobbar hårt. Detta program tillhör Kaspersky Software Updater. Stänger jag av det lugnar fläktarna ned sig men sedan går allt i gång igen. Tröttande! Hur avinstallerar jag dessa program?

 

Det existerar inte något program som täcker allt, så man får ta det man får helt enkelt. Däremot tycker jag att du gör helt rätt som plockas bort Kaspersky-programmet eftersom det är nedlagt.

Det ska inte vara några konstigheter att avinstallera några av Kaspersky-programmen, enligt företaget är det bara att avinstallera som vilket program som helst – gå in i Kontrollpanelen, välja Avinstallera ett program, markera det du vill avinstallera, klicka på Avinstallera/ändra och följa instruktionerna.

Om det mot all förmodan inte skulle fungera kan du testa exempelvis IObit Uninstaller eller Revo Uninstaller för att ta till med storsläggan.


vernerulrik
Deltagare

  Problemet är att dessa Kaspersky-program inte finns upptagna bland de installerade program som visas i Kontrollpanelen eller i IObit Uninstaller. Programmen finns alltså i datorn men jag kommer inte åt dem. Kaspersky Lab Platform Service går igång då och då med en samtidig fläktrusning.

  De har ett eget verktyg för avinstallation, men bredvid nedladdningsknappen står det att man inte ska använda det om inte en av deras tekniker har sagt det, så jag antar att det är på egen risk.


  vernerulrik
  Deltagare

   Det blev ju plötsligt väldigt komplicerat. Hade jag visst detta innan hade jag inte befattat mig med Kaspersky. Jag har aldrig tidigare stött på ett likande tillvägagångssätt där man ska/bör kontakta företagets tekniker för en åtgärd som borde vara självklar. Bara detta att programmen inte syns i avinstallationsprogram är skumt.

   Det är alltid lätt att vara efterklok, när programmet fortfarande levde så var det ett bra program och då fanns det ju ingen anledning att bry sig.

   Att de tycker att man ska kontakta deras tekniker tycker jag personligen bara låter som ett sätt att täcka sin egen rygg, på samma sätt som att vissa mobiltelefoners garanti upphör att gälla om man har använt dem vid ”fel” temperaturer (kallas handhavandefel) och liknande brasklappar. De enda gångerna som jag har ställts inför kontakta tekniker-program så har inte programmen legat publikt för nedladdning utan jag har fått dem skickade till mig.

   Troligtvis är det så att programmet är kraftfullt och har potential att ställa till med dumheter om man använder det fel, på samma sätt som utrensningsprogram från tredje part brukar kunna göra, men jag tror inte att Kasperskys program är värre än något annat.

   Utan att ha fog för min tankebana utan om jag ska gissa, så kan det vara så att programmen inte synd för att det kanske inte handlar om program utan om tjänster som arbetar i bakgrunden. Vanligtvis brukar tjänster plockas bort när program avinstalleras, men när det handlar om kärnan i en skaltjänst kan det ibland bli fel så att alla programmen plockas bort men inte tjänsten (vilket kan leda till att den tjänsten återsinstallerar program genom att uppdatera dem som man har plockat bort). Det skulle dessutom förklara varför Kaspersky varnar för borttagningsprogrammet eftersom det så att säga skjuter en raket rakt ner i kaninhålet utan att bry sig om vad som är runt omkring. Om vi säger att du vill plocka bort uppdateringsprogrammet och använder borttagningsverktyget så tar det bort allt som har med Kaspersky att göra, och om du då exempelvis använder Kasperskys antivirus skjuter du bort det programmets kärna trots att programmet finns kvar, vilket garanterat kommer att leda till mycket trassel.

   Men det är som sagt bara jag som gissar.

   Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet