Internet Explorer igen

Inte löst
Detta ämne innehåller 12 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 11 månader sedan.
Skapare
clabo48
Deltagare

Varje gång jag slår på datorn så Hittar Bullguard att babylon försökt ändra tidningen sökmotor (se bifod fil). Jag klickar på det markerade återställ och då blir det Google. Ni kanske kommer ihåg mina problem tidigare med IE så min fråga går det att ta bort eller skall jag leva med detta varje gång jag slår på? Det händer ingenting sen men jag störs av att frågan kommer igen varje gång.

Du kan testa att först ladda hem gratisversionen av Revo Uninstaller (http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html) och köra den mest kraftfulla versionen av avinstallation av Babylon-programmet och dess relaterade program. Det borde vara följande:

Browser Manager
Bprotector
Object Installer
Babylon Toolbar on IE

Gå sedan in i din/dina webbläsare och ta bort alla tillägg och sökleverantörer du kan hitta som har med Babylon eller Conduit att göra.

Ladda hem, installera och kör gratisprogrammet Avast Browser Cleanup (https://www.avast.com/sv-se/store) för att hjälpa till med webbläsarstädningen.


clabo48
Deltagare

    Nu har jag laddat ner programmet men där tar det stopp. Inget Babylon finns att avinstallera. Var kommer

    Browser Manager
    Bprotector
    Object Installer
    Babylon Toolbar on IE

    in i bilden?

    Det är olika komponenter som samarbetar med Babylon.


    clabo48
    Deltagare

      Ska man ta bort ne nämnda eller vad skall man göra? Man vet ju inte varifrån de hämtar sin skit. Har ju efter råd från er kopplat bort IE så jag vet inte vart jag skall vända mig.

      Japp, avinstallera alla program i listan om du hittar dem.


      clabo48
      Deltagare

        Nu fattar jag inte! Beskriv hur programmet skall användas. Vilken del. Jag får ju upp alla installerade program och kan väl inte ta bort dem? Går det beskriva punkt för punkt?


        clabo48
        Deltagare

          Jag får väl leva med detta då det inte finns någon lösning. Jag gick igenom Ta bort program och hittade ett program jag aldrig har installerat namligen ”Document Express DjVu-plug in” Tog bort detta men det hjälpte inte. Man skall ju även gå in i IE11 och återställa detta, men det kan jag inte då jag inaktiverat IE. Förmodar att det kanske är där jag kunde åtgårda problemet. Då jag inte förstår problematiken kan jag heller inte förstå hur detta kan påverka min vardag. Vid varje start återkommer denna varning från BullGuard. Det är väl bara att fortsätta att godkänna detta då det inte återkommer sen under dagen. Varifrån detta kommer och vad som infekteras får man väl aldrig veta. Tycker det verkar vara jobbigt att äga datorer idag och vara ute på nätet. Det kommer skit från alla håll. Lustigt är att inte BullGuard upptäckte detta när det började.

          Om du syftar på Revo Uninstaller startar du programmet och ser till att alternativet Avinstallerare är valt uppe i vänstra hörnet. Leta reda på Babylon-programmet bland programmen som visas och dubbelklicka på programikonen. Revo kommer att fråga om du vill ta bort det, så klicka på Ja. Nu får du upp en dialogruta som i princip frågar hur avancerad klappjakt du vill utföra när du avinstallerar programmet. Välj Avancerat läge, klicka på Nästa-knappen och följ instruktionerna vartefter de dyker upp på skärmen, och radera allt som programmet säger har med avinstallationen att göra.
          Gör sedan samma sak med Browser Manager, Bprotector, Object Installer och Babylon Toolbar on IE om du hittar dem.

          Sedan laddar du hem, installerar och kör gratisprogrammet Avast Browser Cleanup (https://www.avast.com/sv-se/store) för att hjälpa till med webbläsarstädningen.

          Förklara gärna vad du menar med att du har inaktiverat Internet Explorer.

          Värt att notera angående bilden i ditt första inlägg är att förloppet på din dator innehåller en hel del steg som utförs. Först ändrar Babylon startsidan i Internet Explorer till Babylons startsida. Sedan kastar sig Malwarebyte’s Anti-Malware och ändrar tillbaka från Babylon till Google. Först därefter kommer Bullguard och meddelar om förändringarna som gjorts, och att det inte lyckas placera Malwarebyte’s Anti-Malware i karantän (vilket ju är tur i sammanhanget eftersom det är Malwarebyte’s Anti-Malware som ser till att det inte trasslar till sig ännu mer).


          clabo48
          Deltagare

            En medarbetare hos er tipsade mig om att blockera IE11 då jag hade allvarliga störningar med reklam med webserchers enligt:

            1. Click on the link to download the package and select ‘Run’ or ‘Open’. You will be asked to accept the end-user license agreement (EULA) before you gain access to the package contents. The package contains 4 different files.
            2. Pick a location where you would like to place the 4 files above by clicking on ‘Browse’. Once you have specified the location to place the extracted files, click ‘OK’.
            3. Launch an elevated Command Prompt by navigating to Start -> All Programs -> Accessories -> and then right click on “Command Prompt” and select “Run as Administrator”. TypeCD” followed by the path to where you have extracted the 4 files in step 2 above.
            4. In the Command Prompt, type “ie11_blocker.cmd /B” and hit Enter to set the blocker on the machine.
            5. You will see confirmation in the Command Prompt: “Blocking deployment of Internet Explorer 11 on the local machine. The operation completed successfully.” You can now close the Command Prompt window.
            6. Titta på den tråden så förstår du i mina inlägg.Nu är ju det stora problemet att det finns inget Babylon synligt i min dator. Bland de filer som programmet räknar upp så finns det inte. Det är ju därför jag håller på och hela tiden frågar vad jag skall ta bort. Denna pukt 6 blev bara så för att jag kopierade in från post #50 i min förra fråga om IE. Det verkar som det blir detta jävla IE som till slut skall knäcka mig. Firefox har aldrig varit något problem men denna ständigt problematiska IE som verkar vara en bas för den mesta skit som finns på internet. Jag vet helt enkelt inte var detta Babylon finns inbakat.

            Den manövern (eller vad man vill kalla den) är i det här sammanhanget fullständigt poänglös. Den togs fram innan IE11 lanserades för att göra det möjligt att blockera så att IE11 inte automatiskt installerades på datorer för dem som inte ville uppgradera från en tidigare version. Det är det enda den gör – det skyddar inte Internet Explorer, den plockar inte bort Internet Explorer, och den blockerar inte Internet Explorer. För att citera Microsoft själva: ”The Internet Explorer 11 Blocker Toolkit lets you turn off the automatic delivery of Internet Explorer 11 through the Automatic Updates feature of Windows Update.”

            Allting tyder med andra ord på att du har Internet Explorer i datorn, och att denna Internet Explorer har drabbats av sabotageprogram.


            clabo48
            Deltagare

              Vad tusan skall jag göra då? Hur ta bort blocken? Kan man avinstallera IE11 utan att sabba datorn? Jag använder den aldrig och skulle bli oändligt tacksam om den gick att få bort. Tipset att blockera kom från er.

              Du behöver inte ta bort blocken. Om du redan har IE11 i datorn har den spelat ut sin roll, och om du inte har det och skulle vilja uppdatera till IE11, då kan du installera den versionen av webbläsaren manuellt då den manuella installationen automatiskt ”går över huvudet” på blockeringen (eftersom det bara är den automatiska uppdateringen som blockeras).

              Eftersom allt tyder på att du har Internet Explorer installerad, borde det inte heller vara några problem att avinstallera det. Klicka på Start-knappen, sök efter och starta Avinstallera ett program. När programmet startar klickar du på Aktivera eller inaktivera Windows-funktioner i vänsterkolumnen.
              Programfönstret som öppnas fungerar lite annorlunda än den vanliga avinstallationen eftersom det är en form av mappstruktur, och det går att välja fritt vad som ska läggas till och tas bort innan man ger datorn order att utföra något.
              Längst till vänster har en del av raderna ett plus-tecken, som betyder att den raden har underalternativ som visas om du klicka på pluset. Kryssrutorna kan se ut på tre olika sätt:
              Tom – Funktionen/programmet är inte installerad.
              En bock – Funktionen/programmet är installerad.
              En fyrkantig kloss – Visas bara på rader med underalternativ och visar att en del men inte alla underalternativ är installerade.
              Leta reda på raden som heter Internet Explorer 11 (eller vilken version av Internet Explorer du har installerad). Kryssrutan på den raden borde ha en bock för att visa att programmet är installerat. Klicka i kryssrutan så att du får en tom ruta, vilket betyder att det kommer att avinstalleras.
              Sedan klickar du på OK-knappen. Nu kommer Internet Explorer att avinstalleras.

              Eftersom du har sabotageprogram i datorn skulle jag ändå rekommendera att du ger datorn en omgång med ditt artilleri av Anti-Malware och sådan vi har gått igenom tidigare, ifall avinstallationen plockar bort Internet Explorer men eventuellt inte inkluderar dessa ”extraprylar”.

              Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.