Jag blir överöst med varningsmeddelanden virus!

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 6 månader sedan.
Skapare
user-414385
Åskådare

Warning: strpos(): Empty needle in /home/forge/forum.pctidningen.se/public/content/plugins/amazon-s3-and-cloudfront/classes/as3cf-plugin-compatibility.php on line 906

Hej! Jag har Google Chrome och har aviseringar på ”on” för att se när jag får nya mail. Men tyvärr så blir jag överöst med meddelanden om att jag har virus på min dator och måste ta bort dom genom att klicka på länkar. Jag har varken Norton eller McAfee installerade.

Det jag använder är Tele2 Trygg surf med F-Secure och den varnar ingenting.
Måste stänga av aviseringarna från Goole Chrom för att inte bli översvämmad av dessa meddelanden.

Vad gör jag för att slippa dessa irriterade meddelanden?

Mvh Ove

 

Bifoga filer:

Det låter som om virusvarningarna i själva verket kan vara aviseringar som skickas ut som en form av annonser från en webbplats där du har tillåtit att ta emot aviseringar. Testa att klicka på de tre punkterna uppe i högra hörnet på Chrome och välj Inställningar. Klicka på Integritet och säkerhet i vänster kolumnen följt av Webbplatsinställningar och slutligen Aviseringar. Där kan du se alla webbplatser som får visa aviseringar och vilka som är blockade. Undersök listan med tillåtna webbplatser och och du hittar någon som verkar besynnerlig eller som du känner igen från aviseringarna så plockar du bort den. Nästa gång som webbplatsen frågar om den får visa aviseringar klickar du att du inte tillåter det.


annochtotte
Åskådare

    Har ungefär samma problem men får upp liknande varningar om virus mm som ser ut att komma från etablerade säkerhetsföretag utan att nödvändigtvis ha någon webbläsare uppe. Längst ner i annonsrutorna står ”Powered by PC app Store”. hur blir jag av med eländet. har kört AdwCleaner utan resultat.

     

    Vilken webbläsare är det du använder? Om det är Chrome så testa att följa anvisningarna här ovan för att se om du hittar någon webbplats som kan ligga bakom aviseringarna – det kanske till och med är så enkelt att webbplatsen heter PC App Store.

    Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.