Märkligt sammanträffande

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 månader sedan.
Skapare
sobaxe549196
Deltagare

Jag undrar över hur följande är möjligt.
Min hustru söker via sin dator på Google efter febertermometrar.
Ca 10 minuter senare får jag ett mail från Fyndiq med ett specialerbjudande om digitala febertermometrar!
Jag har för ca 2 år sedan varit kund hos Fyndiq men sedan dess inte haft kontakt.

Hur kan de koppla ihop oss? Jag vägrar, liksom Leif GW, att tro på slumpen.

Vi har egna datorer med varsitt Googlekonto, egna e-mailadresser och jag själv har aldrig kommit på tanken att skriva in just febertermometer i min dator.

Vi sitter på samma LAN och går ut på Internet via samma router men vad gör att Fyndiq kan hitta mig ”bakvägen”? Har hört om att man efter att ha diskuterat något under en promenad plötsligt får reklam angående det man diskuterat. Man menar att telefonen skulle vara avlyssnad även när den är avstängd.

Har tagit det för en skröna men nu börjar jag undra.

När det gäller telefonen skulle jag gissa att det handlar om en tillfällighet, även om det i teorin skulle kunna vara möjligt för telefonen att tjuvlyssna även om man inte använder den (men har den påslagen). Spanska La Liga använde exempelvis den metoden för att jaga otillåtna matchvisningar.

När det gäller datorerna har jag däremot ett par teorier, nämligen det faktum att alla enheter som går via eran router har samma publika IP-nummer hos er internetleverantör. Därför kan en sökning på en dator på nätverket resultera i att det kan dyka upp relaterade sökresultat på en annan dator. Det skulle också kunna vara att Google känner till att ni bor tillsammans och därmed ”delar med sig” av riktade annonser. Men det är som sagt bara teori, jag vet inte om det verkligen förhåller sig på det sättet.

/ PC-tidningen support

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet