Microsoft Silverlight

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
dellrock
Åskådare

Jag har en digital gitarrförstärkare som jag kan ändra inställningarna på via ett program på en hemsida på nätet. Detta program är byggt på plattformen Microsoft Silverlight som ingen längre supportar eller uppdaterar. Så till slut går det inte längre att öppna programmet. För mig fungerar det lite till och från. Andra användare upplever samma sak. Jag undrar nu om det är säkert ur säkerhetssynpunkt att fortsätta använda programmet? Windows 10.

För att börja med att svara på din fråga, om det är säkert att använda programmet, så skulle jag säga nej. Den senaste versionen är sju år gammal så den borde rimligtvis klassas som extremt osäker.

Däremot förstår jag att om det är det enda existerande programmet som kan arbeta tillsammans med förstärkaren så blir det ju lite hårddraget att köra något som är ett veritabelt säkerhetshål eller inte använda utrustningen alls, och det kan ju vara ett ganska otrevligt beslut.

Du har inte möjlighet att köra det på någon gammal ”slaskdator” som inte är uppkopplad mot internet?


dellrock
Åskådare

    Stärkaren går att använda utan detta program, men man missar möjligheten att göra lite mer avancerade inställningar. Det finns tillräckligt med inställningar i alla fall så det är inget problem. Så goodbye till Silverlight!

    Bara för att ha frågan ställd – det finns något annat program (annan tillverkare, ”hemmagjord version” et cetera) som kan göra samma sak men som fungerar bättre? Det låter ju som en väldigt avancerad förstärkare, och avancerade prylar brukar ha driftiga kreativa personer som använder dem och kan hitta på spännande saker.

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet