Objuden gäst

Inte löst
Detta ämne innehåller 36 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 5 år, 8 månader sedan.
Skapare
paulurban
Deltagare

Jag har en objuden gäst i min dator. En sida med kinesisk text. Kan nån tipsa om hur jag kan ta bort den ?

Jag har en ASUS med W7 och McAfee. Tack på förhand / Paul 

Jag rekommenderar att du installerar Malwarebytes’ Antimalware som ligger på cd:n och uppdaterar det med de senaste datafilerna inifrån programmet. Sedan startar du om datorn och startar i felsäkert läge (tryck F8 från det att datorn börjar starta om tills det kommer upp en meny där du kan välja att starta i felsäkert läge, det kan behövas flera försök). Sedan kör du den komplett genomsökning med programmet och ser om det hittar några skräpprogram som kan utplånas från datorn.

/ PC-tidningen support


paulurban
Deltagare

  Hej igen. Jag har installerat Malwarebytes Antimalware och kört hela processen enligt ditt råd. Sökningen gav ganska många träffar som sedan sattes i karantän. Jag vågade inte utplåna alla träffarna pga osäkerhet vad det var för något. Startade om och körde Antimalvare ännu en gång. Nu med resultatet 0 skräp. Men kinessidan dök upp igen!!

  Hur och när dyker den upp? Luddig fråga kanske, men dyker den bara upp när du startar webbläsaren eller öppnar en ny flik – då kanske det bara är webbläsarens startsida som har ändrats. Eller dyker den upp när det egentligen borde dyka upp andra sidor, till exempel när du klickar på en länk till en betrodd sida och i stället för att komma dit så dyker ”kinasidan” upp?

  / PC-tidningen support


  paulurban
  Deltagare

   Tack för ditt engagemang. Kinessidan dyker upp direkt när jag loggat in och kommer och går i högra nedre fjärdedelen av ikonsidan. Jag översatte, Goggle, kinesspråket och fick reda på att jag skulle betala 190.00 Yen ??. Annars skulle den lede ta mig med ökande kostnader. Jag har inget beställt och inget fått.

   Dina frågor om jag möjligen har försökt snika mig med på en Pro-sida utan att betala kan jag besvara med ett nej. Sidan är helt på kinesiska. / Paul

   Var loggad du in någonstans, och vad är det för ikonsida du åsyftar?

   / PC-tidningen support


   paulurban
   Deltagare

    Jag menar första sidan som bildas när datorn startas. Skrivbordet ? / Paul

    Ah, okej, ikonen dyker upp på skrivbordet när du loggar in på datorn, och när du dubbelklickar på ikonen öppnas en wwebbläsare som visar en ”kinessida”?
    Det handlar inte bara om ett vanligt bokmärke till en webbplats, så att du bara behöver kasta den i papperskorgen?

    / PC-tidningen support


    paulurban
    Deltagare

     Inte riktigt så. När jag startar datorn kommer direkt sidan med ikoner/genvägar upp. Där finns ett 30-tal genvägar. Till nätet, till Outlook, till säkerhetsprogram etc. Efter några sekunder dyker kinessidan upp utan att jag rört någonting. Den visar sig inte när jag jobbar i Outlook. / Paul

      

     Vilket operativsystem använder du?

     / PC-tidningen support


     paulurban
     Deltagare

      Hej, jag har ASUSTeK/ET2410/4,0 GB RAM/ 64-bitars operativsystem/ 4 processorkärnor. Är det svar på din fråga? / Paul

      Mer än väl, faktiskt. 🙂

      Sök efter och starta programmet MSCONFIG.EXE. Klicka därefter på fliken Autostart. Här visas alla program som startar automatiskt tillsammans med Windows. Titta igenom listan och se om något program verkar misstänkt och skulle kunna vara det som ligger bakom ”kinessidan”. Om något verkar misstänkt, ta bort markeringen längst till vänster vid det programmet och klicka på OK.

      Klicka därefter på Windows-knappen, navigera in i Alla program, och leta reda på en mapp som heter Autostart. Högerklicka på den och välj Öppna. Gör sedan om manövern igen, men välj Öppna delade start-menyn i stället.
      Titta i de två öppna fönstren och se om det finns någonting i något av dem som verkar misstänkt. Om det gör det, memorera i vilket fönster det finns (eller skriv en minneslapp) och flytta ut det misstänkta till skrivbordet. Anledningen till att du måste veta i vilken mapp det misstänkta låg, och flytta i stället för att radera, beror på att om det inte är boven i dramat du hittat måste filen flyttas tillbaka till rätt plats igen för att återställa förändringarna.

      När du har undersökt de platserna med autostartande program och behandlat eventuella misstänkta prylar – starta om datorn och se om problemet är fixat.

      Om det inte har hjälpt, se till att återställa allting (sätt tillbaka markeringar i MSCONFIG, flytta tillbaka filer till mappar), så får vi försöka med något annat.

      / PC-tidningen support


      paulurban
      Deltagare

       Tack för råd. Tyvärr är nog kineserna ändå lite listigare. De program som visas i startmenyn innehåller inget tydligt kineseri.  Två program med beteckningen okänd hemvist:

       Elite Unzip.E och Asus Vibe Ap.

       Jag har bockat av båda och genomfört omstartning. Men kinesen är kvar. / Paul

       Finns det en mapp som heter C:Program Fileseliteunzip på hårddisken? Innehåller den i så fall ungefär 16 filer, varav en del har namn som:

       eliteunzip.exe
       RebootRequired.exe
       DesktopSdk.dll
       Resources.dll
       IAC.Helpers.dll
       UnifiedLogging.dll
       uninstall.exe
       SevenZipSharp.dll
       7z.dll
       LogicNP.FileView.WPF.dll
       LogicNP.FolderView.WPF.dll
       LogicNP.ShComboBox.WPF.dll
       lua5.1.dll
       Verify.dll

       / PC-tidningen support


       paulurban
       Deltagare

        Hej, jag har letat och letat men kan inte finna det program du nämner, C: etc. Får jag be om en vägledning. Tack på förhand Paul

        Sökvägen är lite beroende på vilket operativsystem du har (32- eller 64-bitars), det kan även vara C:Program Files (x86)eliteunzip eller C:Programeliteunzip. Klicka på Windows-knappen nere i vänstra hörnet och välj Dator. Därifrån kan du dubbelklicka på C: och vidare ner bland mapparna.

        Anledningen till att jag undrar är att många anser att Elite Unzip klassas som så kallad malware och bör avinstalleras efter som det släpper in andra program i systemet. McAfee borde hitta det, även om MaAfee kallar det skadliga programmet för Artemis. Det som föreslås är att man avinstallerar Elite Unzip via det vanliga Avinstallera ett program, för att sedan starta om datorn och köra Malwarebytes’ Anti-Malware i felsäkert läge.

        / PC-tidningen support

        Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet