Oönskade appar som laddas in automatiskt på Androidtelefon

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 månader, 3 veckor sedan.
Skapare
vidarferm
Åskådare

Jag köpte en Huawey-kopia P20 Pro med Android 8.1 på postorder från Kina före jul 2018. Efter inladdning av diverse praktiska appar verkade allt OK. Men efter någon vecka började det dyka upp annonser om spel, engelska bilverkstäder och liknande, som täckte hela bildrutan och som i en del fall inte gick att stänga utan att göra omstart av telefonen. Jag började ta bort alla appar, som verkade onödiga, inklusive två appar, som verkade ha med annonserna att göra nämligen ”Find tennis player nearby” och ”T03” (tror inte att de fanns där från början). Dessa två kommer dock tillbaka automatiskt en tid efter att de avinstallerats och då kommer också de aggressiva annonserna. Jag gjorde då en systemåterställning och var sedan noga med att inte ladda in okända appar. Men efter några veckor återkom de två apparna och därmed även den aggressiva reklamen igen. Har försökt med appar som säger sig kunna låsa andra appar, men ingen av de prövade verkar kunna låsa just dessa två, endast sådana som jag själv installerat. Vad ska jag göra för att hindra de här apparna att återinstalleras? Båda har den lilla gröna gubben som symbol. Kan inte sådana avinstalleras stadigvarande?

V Ferm

Du skulle kunna testa att installera Malwarebytes och se om den appen kan göra något. Eftersom det är en kinesisk kopia kan det dock vara så att telefonens programvara är hackad och sabotageprogrammen ligger inkodade i telefonen. I sä fall kommer de aldrig att kunna tas bort. Plus att du inte har en aning om det finns fler sabotageprogram inkodade i telefonen och vad de i så fall kan göra. Risken finns att du har gett kinesiska hackare fullständig tillgång till allting som finns på telefonen inklusive allting som finns på ditt Google-konto samt möjligheter att skicka information och meddelanden till andra i ditt namn.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet