Pop up

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 7 månader sedan.
Skapare
user-536493
Åskådare

På vår bärbara dator W10 dyker det sedan ett par dagar upp  en varning

”Du är exponerad”

För att dölja din riktiga IP:

……. klicka på knappen för att ansluta och skydda din integritet online

 

Vad är detta? och vilken risk? Det går inte att få bort meddelandet

Det låter som att det har kommit in något otrevligt skräpprogram på datorn alternativt att det handlar om en form av reklam från en webbplats som du (troligtvis oavsiktligt) har tillåtit att visa aviseringar. Har du möjlighet att visa en skärmbild som visar meddelandet så kanske vi för en ledtråd till vad som ligger bakom det?


user-536493
Åskådare

    Kan var möjligt. Just precis innan kom det en annons i samma blå färgton. Som vi tog bort (tror vi). Vill minnas att det var en annons för ett VPN program

    Men nu har den här blänkaren naglat sig fast.  Kommer den att försvinna om vi återställer datorn till ett datum före den här.

    Av någon anledning har Malwarebytes som vi har prenumeration på för tre datorer försvunnit på just denna bärbara.

    När vi nu lägger in Malwarebytes i gen kommer då annonsen läggas i karantän?

    Det är en EML fil och den vet jag inte hur man hanterar.  Märkligt är att vi har kunnat kopiera den till min e-post, så jag borde kunna vidarebefordra denna?

     

    Om det handlar om aviseringar så är det webbläsaren som hanterar dessa, inget program som Malwarebytes eller liknande kommer att lösa popuperna i sig eftersom de varken är malware eller virus eller något sådant. Det som de visar kan potentiellt innehålla otrevligheter om man klickar på dem, men själva aviseringarna är en legitim funktion. Men det är som sagt om det handlar om aviseringar, om det faktiskt är malware borde Malwarebytes kunna hantera saken.

    EML-filer är e-post som har sparats som en fil.

    Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.