säkerhetspaket

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 år, 4 månader sedan.
Skapare
aros38
Deltagare

Hej!
Ni har valt ut 10 st. program för en säker dator. Jag undrar nu hur mycket dessa program slöar ner datorn?

fråga 2
Min dator 3år gammal (hp  AMD-A10 5745 M 12GB ram med windows 10) har blivit mycket slöare med tiden. Jag har bara Norton antivirus installerat. Hur får man snurr på datorn igen?

Det går inte att peka exakt på hur stor skillnad det skulle kunna bli, men med tanke på vilken dator du har så borde säkerhetsprogrammen inte medföra några märkbara prestandasänkningar. detta dels för att din dator har mycket arbetsminne och dels för att det inte är alla programmen som ligger och arbetar i bakgrunden utan du bara startade dem när du behöver dem.

Det enklaste sättet att försöka få fart på datorn skulle jag säga är att först se till att operativsystemet och programmen du använder är uppdaterade, att du avinstallerar alla program som du inte använder, samt att du går till WinOptimizer i Fördelszonen. Där har du inte bara ett utmärkt program för att försöka snabba upp datorn utan även våran guide till hur du använder programmet.


1iric
Deltagare

  Kaparangrepp av Acronis och LastPass?

  1. Köpte nyss ny dator, en Asus i7-8550u, RAM 8, ssd 256, op win 10. Installerade säkerhetspaket 2019 från fördelszonen. Win brandväggen var också aktiverad och gamla säk-program borttagna. Det fungerade utmärkt i ca 2 veckor tills jag sökte på nätet efter ett kopplingsschema till en bil. Tyvärr märkte jag inte att en sajt var infekterad förrän jag hade öppnat den. Det kom upp ett meddelande på skärmen som utgav sig för att vara från Windows (se bifogad skärmbild) och som hade en ljudfil som läste upp meddelandet gång på gång. Jag stängde av högtalaren. När jag slog på den efter 1 tim så ”malde” den fortfarande på. Nåväl, jag startade Acronis (via ikonen) som genast ”frös” i sin flik och inte gick att stänga. Samma sak hände med Last Pass. Men båda programmen fungerade vid start via win-symbolen. Likaså Panda och Malwarebytes. För övrigt fungerade datorn som vanligt. Kaparsidan var kvar i 4-5 dygn tills jag skrev ”nomoreransom.org”, då försvann den. /Knaggoska                                        Mvh Ingemar Richardsson 076-1629295, [email protected]. Sid 2-3 kommer med nästa mejl.               pren.nr: 51.086.27372       Så råden från pctidningen hjälpte tydligen. Tack!

   

  Bifoga filer:

  Det var skönt att det löste sig.


  1iric
  Deltagare

   Sid 2-3: Forts knaggoska

   2. Varje gång jag startar datorn blinkar ett meddelande som säger: ”Everything kräver din tillåtelse. Tillåter du att den här appen får göra ändringar på enheten?”            Oavsett vad jag väljer (ja eller nej) så kommer den tillbaka när datorn startas eller när appen används. Det är ju en mycket bra sökfunktion, så jag vill inte ta bort appen. Men, hur tar man bort meddelandet = svarar ”ja”, en gång för alla?

   3. Ett annat meddelande som poppar upp då och då (från höger) är: ”Kontoinställningarna för spray är inaktuella …..”. Jag uppmanas byta lösenord. Jag har bytt lösenord och koder otaliga gånger, men det hjälper inte. Lösenorden har varit 10-12 tecken långa (både bokstäver, siffror och andra tecken).   Spray fungerar dock, lika bra som gmail.     Har ni nåt tips vad jag kan göra? Mvh knaggoska

   Ingemar Richardsson   [email protected]   076-1629295   pren.nr: 51.086.27372

   2. Nja, det är lite klurigare än så. Funktionen som frågar heter User Account Control (förkortas UAC) vars funktion är att hålla datorn säker. Normalt sett brukar den här typen av frågor inte vara speciellt efterhängsna men det händer. Enkelt uttryckt är det enda sättet att undvika frågan är att sänka säkerheten på UAC så att den inte frågar utan bara godkänner, men det sänker säkerheten på hela datorn så det är inte att rekommendera. Däremot brukar uppdateringar lösa den här typen av problem, så det jag skulle rekommendera är att manuellt kontrollera om det finns någon uppdatering till Windows med hjälp av Windows Update och även kolla om det finns någon nyare version av Everything. Jag vet inte vilken version du använder, men den senaste versionen verkar vara 1.4.1.928 och finns på utvecklarens hemsida.

   3. Om det inte fungerar att byta lösenord så skulle jag, med tanke på Sprays obefintliga funktionalitet och support, snabba upp övergången att lämna den tjänsten.

   Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet