Säkerhetsprogram stör ut annat program.

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år sedan.
Skapare
dellrock
Åskådare

Jag har ett musikredigeringsprogram som jag använder i stort sett varje dag. Det kräver ganska mycket kraft av datorn. Men det blir omöjligt att arbeta med det när säkerhetsprogrammen sätter igång i bakgrunden. Jag kollar i Aktivitetshanteraren och där finns tre program som stör ut musikredigeringen. IObit Malware Fighter Service, Bitdefender Security Service och IObit Malware Fighter Scan Engine. När något av dessa program körs igång så visas Energiförbrukningen som ”Mycket hög”. Finns det något sätt att få kontroll över dessa program så att de inte kör igång när jag använder musikredigeringsprogrammet? Jag har letat bland inställningarna men inte hittat något.

Egentligen inte, den typen av säkerhetsprogram ligger alltid i bakgrunden för att kunna ge ett kontinuerligt skydd. De enda egentliga sätten att lösa problemet är antingen att lätta på arbetsbelastningen genom att stänga av säkerhetsprogrammen när du ska arbeta med musikprogrammet (vilket givetvis helt bör undvikas men om det inte går att lösa på något annat sätt…) eller om det går att ge datorn mer ”muskler” i form av mer arbetsminne och/eller en SSD om den inte redan har det.

En annan sak som du kan titta på om du inte redan har gjort det är vilka andra program som också körs samtidigt. Bitdefender och Malware Fighter kan vara de mest uppenbara anledningarna till problemet, men om det är många andra program som körs samtidigt kan de bidra till problemet även om vart och ett inte använder speciellt mycket systemresurser. Många bäckar små så att säga.


dellrock
Åskådare

    Det fanns ju en inställning i Malware-programmen där man kunde bestämma när sökningarna ska börja. Bitdefender däremot, verkar inte ha någon möjlighet för schemalagd scanning, men där finns dock en möjlighet att stänga av programmet. Om jag samtidigt inaktiverar internet så bör det väl fixa sig?

    Vilket av Bitdefender-programmen/paketen är det du använder?


    dellrock
    Åskådare

      Bitdefender Antivirus Free

      Där har du anledningen till att det inte finns schemalagda sökningar – eftersom den hela tiden arbetar i bakgrunden (kompletterat med manuella sökningar) behövs det inte några schemalagda.

      Men du har rätt i att om du stänger av internet så kan du stänga av programmen, då borde du kunna arbeta med musikprogrammet. Det är ju ett lite avigt sätt att lösa problemet, men det fungerar.

      Ett annat alternativ som kan vara värt att fundera på är att, eftersom du använder gratisprogram, byta program. I vårt säkerhetspaket har vi till exempel valt att inkludera Pandra Free Antivirus och Malwarebytes. Jag vågar inte lova att de kräver mindre resurser och därmed lämnar mer till andra program, men om du känner dig experimentlysten kan det vara värt att testa.


      user-535177
      Åskådare

        Hej,

        Funderar på om programmet Anti-Ransomware Tool  i något avseende kolliderar med F-secure Safe som jag har installerad?

        Med vänlig hälsning

        Dino Massaro

        Det är inte säkert att Anti-Ransomware Tool och F-Secure Safe kolliderar med varandra, däremot innehåller F-Secure Safe redan skydd mot ransomware vilket gör Anto-Ransomware Tool i stort sett onödigt. Det kan som sagt fungera, men det är lite kaka på kaka.

        Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.