Spam

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 9 månader sedan.
Skapare
clabo48
Deltagare

Jag har under en månads tid plågats av nåt spam som i mitt namn ansluter sig till olika grupper och försöker lura folk att köpa iPhone. Jag har Bullguard virusprogarm, Malwarefighter men inget tycks hjälpa. Hur går detta till och hur blir jag av med eländet? Då det var som värst fick jag uppmaning av självaste Facebook, som upptäckt detta, att byta lösenord . Detta har jag gjort mellan 5-10 gånger men det hjälper inte. Det dyker upp igen, Är enda sättet att byta identitet, men då förlorar jag alla vänner och det blir att börja om från början? Snälla ge mig räd för jag blir snart tokig att sitta och besvara folk som tror jag misst förståndet.

Det är inte första gången som jag har fått den frågan, och jag måste tyvärr erkänna att jag inte har en aning om hur man blir av med skräpet. Jag har med en rad olika program jagat virus och sabotageprogram både på datorer och mobiltelefoner utan att det har hjälp, byte av lösenord på Facebook har inte heller hjälp och inte heller att aktivera tvåvägsautentisering. Jag håller just på att experimentera med olika andra försök att få bort det men har ännu inget konkret förslag.

En misstanke, men det är bara en misstanke så det kan vara hur fel som helst, är att det handlar om någon app på Facebook som har fått den drabbades tillstånd att publicera saker på ditt Facebook-konto, vilket skulle förklara varför lösenordsbyte och tvåvägsautentisering inte har hjälpt – det finns redan en koppling som gör att appen/sabotageprogrammet är godkänd att publicera saker och ting på ditt konto. Om den misstanken stämmer borde lösningen finnas någonstans på Facebook under Inställningar / Appar och webbplatser. Där finns alla aktiva och utgångna funktioner/appar/hemsidor så får publicera saker, och genom att kasta ut rätt borde problemet försvinna. Men som sagt, det är bara en misstanke som kan vara komplett fel.


clabo48
Deltagare

    Läste i senaste numret av PCtidningen om når säkerhetsfilter i Crome. Skulle det vara säkrare att köra Facebook i Crome? Skulle Heimdal Pro vara något för detta problem?

    Eftersom jag tyvärr inte vet hur problemet uppstår eller hur det kan fortsätta kan jag tyvärr inte svara på det. Jag tror inte att det spelar någon roll vilken webbläsare som används, men det handlar om hur attacken utförs. Om det handlar om att utnyttja något säkerhetshål i webbläsaren borde Edge vara den bästa webbläsaren eftersom den innehåller färre säkerhetshål än Firefox och Chrome. Om det däremot handlar om att man har godkänt att en app/program/webbtjänst får publicera på ens Facebook-profil, då spelar det ingen roll vilken webbläsare man använder utan vad det är man har godkänt.

    Jag har jagat i timtal på internet och än så länge har jag inte ens hittat något namn på viruset/sabotaprogrammet, än mindre vad man kan göra åt det.

    Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.