TotalAV Antivirus

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 6 månader sedan.
Skapare
user-338839
Åskådare

”Nytt Fantastiskt Säkerhetsprogram”
annonseras på Facebook. Är detta en bluff, ett lockbete eller
ett seriöst alternativ? (Se följande länk):

https://theantivirusguy.com/top-antivirus-2019/?cpid=3659e75b-6a9b-403a-ae47-ca0219558998&utm_medium=6+-+Male%2C+40-65-Ad+New&fbclid=IwAR1vB91aT-bjUq89IiH2jiLlqk_JKPCEElNUo6vbVF1888RON54ZKt4qeyw

Jag vågar inte komma med något utpekat finger, vare sig en tumme eller ett långfinger som pekar uppåt, men jag skulle råda dig att strunta i det erbjudandet (om vi väljer att kalla det för ett erbjudande).

TotalAV är ett antivirusprogram som i alla avseenden verkar vara seriöst och det finns recensioner och tester av det på internet. Det finns även till mobiler så jag vågar säga att TotalAV behöver vi inte tvivla på, även om jag inte kan garantera hur bra det egentligen är). Jag tittade på AV Test:s hemsida, eftersom de är oberoende experter på att testa antivirus var jag nyfiken på vad de ansåg om programmet, men de har aldrig testat det.

Däremot känner jag mig osäker på webbplatsen som kommer med erbjudandet. Sidan innehåller en massa till synes konstig information och liknande detaljer som låter på ett sätt som gör att jag inte litar på den. Om du vill titta närmare på programmet skulle jag i stället råda att du besöker utvecklarens hemsida på adressen http://www.totalav.com.


user-338839
Åskådare

    Testar inte gärna okända aktörers s.k. säkerhetsprogram. Har lärt mej (bl.a. som mångårig prenumerant på PC-tidningen) att sådant som påstås vara otroligt bra ofta också är just – otroligt…
    Har länge litat på att Windows 10:s virusskydd och brandvägg numera fyller ganska höga säkerhetskrav, och i kombination med de tilläggsprogram som PC-tidningen tillhandahåller mot speciella faror räcker ganska långt.
    Kan man anse detta tillräckligt för normala datoranvändare?

    Microsoft har gjort oerhörda framsteg med sina säkerhetsverktyg. Jag tittade för en tid sedan på AV Tests juniundersökning av antivirus och det var inte många som fick 6/6 i alla tre kategorierna (skydd, prestanda och användarvänlighet). De enda som lyckades var  F-Secure, Kaspersky, Norton och Microsoft. När det gäller brandvägg så rekommenderar vi själva Microsoft egen brandvägg. Det låter som att du har ett bra skydd och en sund inställning till skydd.

    Som en liten brasklapp skulle jag dock vilja slänga in ett citat av Jeremy Clarkson från bilprogrammet Top Gear, och jag hoppas verkligen att du tar det som den lustifikation det är tänkt och inte ett personligt påhopp. 🙂 Jag kommer inte ihåg vilken bil han hade testat, men han konstaterade att ”den största svagheten med den här bilen är köttklumpen bakom ratten”. Inga program i världen man skydda mot en icke tänkande klickgalen användare, men så verkar det ju inte vara i ditt fall. 🙂

    Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.